Nakon prvog dana sve je otvoreno

Džumhur dobio, Bašić ispustio veliku priliku

Damir Džumhur je nakon velike borbe uspio savladati 471. igrača svijeta Moeza Echarguia 2:1, dok je Mirza Bašić poražen od najveće zvijezde domaće reprezentacije Maleka Jazirija također u tri seta.
Sport / Ostali sportovi | 05. 03. 2022. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika borba i neizvjesnost do kraja. To će biti sada je sasvim izvjesno glavna karakteristika duela play offa Svjetske grupe I Davis Cupa između Tunisa i BiH. Koji je još jednom potvrdio da ranking i nije tako presudan. Damir Džumhur je nakon velike borbe uspio savladati 471. igrača svijeta Moeza Echarguia 2:1, dok je Mirza Bašić poražen od najveće zvijezde domaće reprezentacije Maleka Jazirija također u tri seta.

Džumhur je dobio prvi set protiv Echarguia, iako je dva puta gubio svoj servis, ali je u drugom dijelu set napravi mini seriju od četiri vezana gema zaredom. U drugom to nije uspio ponoviti, pa se ušlo u treći set, gdje su se opet obojica igrača mučila na svom servisu. Igralo se break na break, na kraju je u tom treću Damir uspio i šesti put uzeti servis Tunižaninu za konačnih 3:6, 7:5, 5:7.

Malek Jaziri je nekada bio TOP 50 igrač, prije četiri godine je igrao polufinale parova na US Openu, danas je tek 301.na svijetu. Protiv Mirze Bašića je prvo ispustio prednost od 4:1 u prvom setu, a onda je napravio veliki preokret u drugom. Bašić je imao ogromnu prednost od 5:1 i servis gem, ali do meč lopte nije došao. Ispustio je naredna tri servis gema i set. Na kraju je u trećem presudio break Jazirija za 4:2 i trijumf 5:7, 7:5, 6:3.

U subotu drugog i posljednjeg dana prvo će igrati parovi Mirza Bašić i Tomislav Brkić, dok bi se sa druge strane mreže trebali naći Jaziri i Echargui. Kako sada stvari stoje meč parova bi se mogao pokazati kao presudni u ovom vrlo neizvjesnom duelu.

Kopirati
Drag cursor here to close