ATP Challenger

Džumhur u finalu Zagreba

Break za 4-3, Damiru je osigurao treći set. Set u kojem niti jedan tenisač nije mogao lako zadržati svoj servis.
Sport / Ostali sportovi | 08. 06. 2024. u 18:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je bila repriza polufinala Challengera u Tunisu. Tamo je Španjolac Oriol Roca Batalla slavo u dva seta. Danas je u Zagrebu, Damir Džumhur uzvratio.

Ovaj put su igrali tri seta, meč je trajao dva sata i 32 minute, najbolje rangirani bosansko-hercegovački tenisač je slavio 4-6, 6-4, 6-4, za drugo finale nakon Ostrave. Treće ove godine. U Ostravi je Džumhur slavio u tri seta. Za naslov u Barletti je trebao dva. 

Roca Batalla je krenuo dobro, break za 3-1, međutim Damir je uzvratio u devetom gemu. Samo za kratko, Španjolac je relativno lako došao do breaka, novog za set 4-6. Break za 4-3, Damiru je osigurao treći set. Set u kojem niti jedan tenisač nije mogao lako zadržati svoj servis. Džumhur jeste imao 4-2, ali je tek breakom za 5-4 osigurao ulazak u finale. Protivnik Džumhura u finalu će biti Luka Mikrut.

Splićanin (ATP 509.) se probio do svog prvog finala na ATP Challenger Touru nakon što je u polufinalu svladao Osječanina Mateja Dodiga (ATP 359.) sa 6-7 (4), 6-2, 6-2.

Mikrut je tako postao tek drugi hrvatski tenisač koji će se boriti za naslov pobjednika na ovom turniru, koji je svoje prvo izdanje imao 1996. na zagrebačkoj Mladosti. Prethodno je to uspjelo samo Ivanu Ljubičiću. Proslavljeni hrvatski reprezentativac je 1997. izgubio finale od Alberta Berasateguija, ali je 2005. osvojio pobjednički trofej svladavši Čeha Jana Minara.

Kopirati
Drag cursor here to close