Rukometno prvenstvo

Egiptu bod za četvrtfinale, Švedska silovito na prvo mjesto

Švedska je na kraju završila prva pa će igrati protiv drugoplasirane selekcije iz skupine II.
Sport / Ostali sportovi | 25. 01. 2021. u 09:06 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Pixell / Egiptu bod za četvrtfinale, Švedska silovito na prvo mjesto

Kako se i očekivalo tek smo u posljednjim mečevima dobili odgovor na pitanje koje dvije reprezentacije iz skupine IV putuju u četvrtfinale. Egipat je u utakmici punoj preokreta uspio osvojiti bod protiv Slovenije, što je na kraju bilo dovoljno. Švedska je na kraju završila prva pa će igrati protiv drugoplasirane selekcije iz skupine II.

Slovenci su bili oslabljeni, zbog viroze nisu igrali Dragan Gajić, Staš Skube, Blaž Blagotinšek, ali su opet imali sve u svojim rukama. U dva navrata po pet razlike, čak i napad za +6 na otvaranju drugog dijela, ali su nevjerojatnim pogreškama dozvolili domaćim rukometašima povratak u utakmicu, pa i preokret.

Upravo u trenucima kada je Egipat bio u najvećem rezultatskom zaostatku, Slovenci su olako prodali nekoliko lopti u fazi napada, igrajući bez golmana pa su Egipćani u razdoblju između 36. i 39., preko Omara te dvostrukih strijelaca Elderae i Sanada stigli do izjednačenja, a onda i prednosti.

Kako se bližila završnica utakmice, Slovenci su imali sve više problema. Kada je bilo najvažnije, Dolenc ne pogađa sedmerac, Suholeznik ne zabija s šest metara, suci uzimaju jednu loptu Bombaču. Sa druge strane, Egipat igra sve bolje, pet minuta prije kraja Zein je strijelac za dva razlike. Kodrin pogađa stativu s krila, Nawar sa druge strane gol i Slovencima ponestaje vremena. Na kraju je završilo za njih poražavajućih 25:25.

Dva vezana remija u posljednja dva susreta su ih koštala četvrtfinala. Nije Slovencima bio dovoljan niti bod, niti 18 obrana Ferlina, kao ni sedam golova Janca. Mohammad Sanad je bio prvo ime Egipta s sedam golova, jedan manje je zabio Yahia Omar.

- Prolazak u četvrtfinale je veliki uspjeh za nas. Što da kažem? Sretan sam i ponosan na svoje igrače. Za sljedeću utakmicu radit ćemo ono što radimo za svaku utakmicu, proučit ćemo protivnika i ući u istu sa željom da pobijedimo, rekao je izbornik Egipta Španjolac Roberto Parrondo.

Ulazak Švedske u četvrtfinale je također malo iznenađenje jer su stigli oslabljeni, igrački prepolovljeni, ali su većim dijelom turnira barem do sada izgledali dobro. Najbolje, kada je bilo najpotrebnije. Na kraju su razbili Rusiju s ogromnih 14 razlike. Hampus Wanne je bio sjajan na otvaranju, postigavši pet golova za 13 minuta.

Na polovici prvog dijela sve je bilo jasno, Švedska je vodila 9:3. Na poluvremenu je bilo 17:8, završilo je 34:20. Imali su sjajnu realizaciju u ovom susretu Šveđani, visokih, pomalo nevjerojatnih 87 posto, uz čak osam igrača bez promašaja. Lucas Pellas je završio na osam od osam, Wanne šest od šest, dok je Palicka na golu sakupio 14 obrana. Na drugoj strani vrijedi samo izdvojiti Kotova s pet golova.

Rezultati:

Bjelorusija - Sjeverna Makedonija 30:26

Egipat - Slovenina 25:25

Švedska - RHF 34:20

Tabela:

  1. Švedska 3-2-0 144:117 8
  2. Egipat 3-1-1 149:117 7
  3. Slovenija 2-2-1 138:130 6
  4. RHF 2-1-2 138:139 5
  5. Bjelorusija 1-2-2 139:148 4
  6. Sj.Mak. 0-0-5 106-163 0
Kopirati
Drag cursor here to close