Natjecanje

Mostar postao centar plesne i cheerleading zajednice

''Nakon covida i svih mjera, odlučili smo se na veći događaj. Radi se o dva natjecanja isti dan. U prvom dijelu natjecanja pleše 14 klubova u svim plesnim stilovima.''
Sport / Ostali sportovi | 27. 03. 2022. u 13:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar je u nedjelju postao centar centar plesne i cheerleading zajednice.

Naime, grad na Neretvi s Plesnim i cheerleading klubom ERIGO-D  je domaćin ''Državnog prvenstva u cheerleadingu'' i otvorenog turnira ''ERIGO Star 2022''.

Preko 1.000 sudionika u Mostaru je pokazalo svoje plesne vještine.

''Nakon covida i svih mjera, odlučili smo se na veći događaj. Radi se o dva natjecanja isti dan. U prvom dijelu natjecanja pleše 14 klubova u svim plesnim stilovima. Drugi dio plešu klubovi iz Cheerleading saveza BiH. Prvi dio je zapravo postao međunarodno natjecanje, jer su sudionici iz Hrvatske, Amerike, BiH'', kazala je Dajana Markotić, predsjednica Plesnog kluba Erigo-D.

Foto: Bljesak.info / Mostar domaćin Državnog prvenstva u cheerleadingu

Jedan od pokrovitelja događaja je i Grad Mostar, a prvi čovjek grada na Neretvi nije krio oduševljenje što je Mostar domaćin ovakvog natjecanja.

''Po n-ti put u Mostaru imamo neke lijepe događaje. Danas je ovo prelijepo, dvorana je puna mladih ljudi, djece koji su došli na natjecanje ''Erigo Stars''. Iza ovog natjecanja imamo još jedno u cheerleadingu koje je na višoj razini. Presretni smo što možemo pozdraviti sve goste i građane Mostara, da se lijepo družimo i provedemo jednu lijepu nedjelju'', kazao je Mario Kordić.

Foto: Bljesak.info / Mostar domaćin Državnog prvenstva u cheerleadingu

Državno natjecanje se održava pod partnerstvom Cheerleading savez BIH, Olimpijskog komiteta BIH, grada Mostara i Sportskog Saveza grada Mostara i po pravilima Ecu europskog saveza i sa sudcima ECU i ICU licenci.

 

Kopirati
Drag cursor here to close