Ne ide po planiranom

Federerov Laver Cup u sve većim gubicima

Prošle godine se igralo u Vancouveru, okršaj nije privukao neku veliku pažnju, pa su organizatori bili na gubitku 1,8 milijuna funti, dok je projektirani gubitak za ovogodišnje izdanje u Berlinu 1,5 milijuna funti.
Sport / Ostali sportovi | 16. 09. 2024. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po uzoru na Ryder Cup (golf), svijet tenisa je 2017. godine dobio Laver Cup. Okršaj najboljih tenisača Europe s jedne i ostatka svijeta s druge strane. Na početku je to bila klasična ekshibicija, međutim, danas se mečevi s njega računaju u zvanične međusobne susrete na ATP Tour.

Ove godine se igra u Berlinu i najveća zvijezda je trebao biti Rafael Nadal, ali je Španjolac otkazao što će organizatorima stvoriti velike probleme, prije svega financijske prirode. Prošle godine se igralo u Vancouveru, okršaj nije privukao neku veliku pažnju, pa su organizatori bili na gubitku 1,8 milijuna funti, dok je projektirani gubitak za ovogodišnje izdanje u Berlinu 1,5 milijuna funti.

S tim da je projekcija napravljena još dok se vjerovalo kako će Rafa Nadal nastupiti. Situacija bi mogla biti još i gora. Laver Cup je prije dvije godine bio u "plusu" 4,1 milijun funti, tada se opraštao Roger Federer i tu su bili Novak Đoković, Rafael Nadal. Ono što je zanimljivo je da je veća najveća zarada bila 2021. u Bostonu kada nije bilo nikoga od najvećih imena. Tada je profit bio 4,9 milijuna.

Laver kup se 2020. nije održao, 2019. u Ženevi "plus" je bio 0,4 milijuna (igrali Federer i Nadal), a 2018. u Chicagu (igrali Federer i Đoković) profit je iznosio 1,7 milijuna.

Laver Cup su osmislili i realizirali Roger Federer i brazilski biznismen Jorge Paulo Lemann, uz pomoć krovne kuće Australskog tenisa. 

Kopirati
Drag cursor here to close