Finale svjetskog prvenstva

Finci i Kanađani treći put zaredom

Golovima Vatanena i Armia u 46.minuti, Finska je povela 4:2. To je ipak bila prednost koju Amerikanci nisu mogli anulirati. Jesu pokušali, jesu golom Gaudetta smanjili na 4:3, ali ni igrač više na ledu u tom finišu nije im pomogao.
Sport / Ostali sportovi | 29. 05. 2022. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći put zaredom imamo isto finale. Finska - Kanada. Prije tri godine u Slovačkoj, slavili su Finci 3:1. prošle godine Kanađani. Između ta dva finala, jedan turnir se nije igrao zbog pandemije. I evo ih opet.
Ovaj put su Finci domaćini, sanjaju da će povezati dva zlata. Ono sa Olimpijade i ovo sa Svjetskog.

Za novo finale, Finci su dobili žilave i neugodne Amerikance 4:3. Poveli su gosti golom Schmidta, ali je uzvratio Heiskanen. U ranoj fazi druge trećine prvo je Manninen osigurao vodstvo Finskoj koji je trajalo nepune dvije minute. Farrell je sve vratio na početak. Golovima Vatanena i Armia u 46.minuti, Finska je povela 4:2. To je ipak bila prednost koju Amerikanci nisu mogli anulirati. Jesu pokušali, jesu golom Gaudetta smanjili na 4:3, ali ni igrač više na ledu u tom finišu nije im pomogao.

U drugom polufinalu takve dileme nije bilo. Kanađani su razbili Češku 6:1. Cozens je bio dvostruki strijelac, Lowry, Johnson, Barzal i Sillinger su bili strijelci, dok je jedini gol dao za Češku Krejci.

Susret za treće mjesto se od 14 sati i 20 minuta, finale je pet sati kasnije.

Kopirati
Drag cursor here to close