Ranije završila sezonu

Garcia: Mentalno mi treba reset

"Iscrpljena sam od tjeskobe, paničnih napadaja, suza prije mečeva. Umorna sam od toga da mi nedostaje obitelj i toga da nemam mjesto koje mogu nazvati domom," kaže Caroline.
Sport / Ostali sportovi | 27. 09. 2024. u 18:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Caroline Garcia nije izdržala. Nekada četvrta tenisačica svijeta odlučila je nešto ranije završiti ovu sezone. Kako je objasnila Francuskinja, ona pati od napadaja tjeskobe i panike u želi se mentalno i psihički odmoriti prije 2025. i nove sezone.

Tridesetogodišnja Francuskinja, koja je osvajala WTA naslove 2022. i te godine stigla do polufinala US Opena, kazala je da nije fizički sposobna završiti ovu sezonu.

"Fizički sam tjerala svoje rame do njegovih krajnjih granica, pokušavajući se odmoriti dok sam se natjecala i to jednostavno nije funkcioniralo. Treba mi više vremena za potpuni oporavak", dodala je Garcia

"Mentalno mi treba ‘reset‘. Moram se udaljiti od stalnog žrvnja tenisa. Iscrpljena sam od tjeskobe, paničnih napadaja, suza prije mečeva. Umorna sam od toga da mi nedostaje obitelj i toga da nemam mjesto koje mogu nazvati domom. Umorna sam od života gdje se moja vrijednost mjeri prošlotjednim rezultatima, mojim rankingom ili neprisiljenim greškama."

Caroline je u karijeri dva puta osvajala Roland Garros u konkurenciji parova. U oba slučaja, igrala je s Kristinom Mladenović i to u razmaku od šest godina. Pored toga, osvojila je i 11 pojedinačnih titula.

"U glavi sam zapela na onome što nisam uspjela. Nikada nisam stigla do broja jedan, nikada nisam osvojila pojedinačni Grand Slam naslov, nikada se nisam popela na olimpijsko postolje. Bila sam nekonzistentna, nesposobna ostati među prvih deset cijelu godinu", kazala je.

Međutim, Garcia, koja je sada 36. na WTA ljestvici, i dalje je odlučna da se vrati na teniske terene 2025.

"Izabrala sam da se malo maknem. Uzet ću nekoliko tjedana da napunim baterije a onda ću se početi pripremati za 2025-, za koju želim rano biti spremna fizički, mentalno i taktički".

Kopirati
Drag cursor here to close