Sa dva osvojena boda

Hrvatska drugi krug otvara protiv Slovenije

Hrvatska takmičenja nastavlja u skupini I, uz Norvešku i Mađarsku, odnosno Švedsku, Dansku i Sloveniju. Upravo je prvi naredni protivnik Hrvatske, Slovenija danas od 18 sati.
Sport / Ostali sportovi | 10. 11. 2022. u 09:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završen je prvi krug Europskog prvenstva za rukometašice. Švicarska, Srbija, Poljska i Sjeverna Makedonija su četiri selekcije koje nisu izborile plasman u drugi krug. Norveška, Francuska i Crna Gora su prvi krug zaključile sa maksimalnih šest bodova, pa su u najboljem položaju pred početak drugog kruga.

Hrvatska takmičenja nastavlja u skupini I, uz Norvešku i Mađarsku, odnosno Švedsku, Dansku i Sloveniju. Upravo je prvi naredni protivnik Hrvatske, Slovenija danas od 18 sati. Domaćina turnira bodrit će prepuna Arena Stožice. Hrvatska je upisala dvije pobjede nad njima na pripremama, danas će naravno ulog biti puno veći.

U subotu slijedi susret protiv Danske, dok je posljednji protivnik Švedska.

"Ostvarili smo osnovni cilj, da smo prenijeli dva boda. Danska je danas pobijedila Švedsku i tri ekipe dolaze s dva boda, a samo Norveška s četiri. To je klaonica, imaš jednu ekipu bez bodova, četiri ekipe s dva boda i jednu s četiri. U toj priči će svaka utakmica biti bitna", osvrnuo se na tu situaciju izbornik Hrvatske Nenad Šoštarić.

Norveška ima četiri boda, dok po dva imaju Švedska, Danska, Hrvatska, Slovenija, jedino je Mađarska na nuli. Sudeći po tabeli, moglo bi biti velike gužve u borbi za dva mjesta u polufinalu.
U skupini II, Francuka i Crna Gora imaju četiri boda, odnosno dva više u odnosu na Nizozemsku i Španjolsku. Njemačka i Rumunjska su bez bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close