United Cup

Hrvatska sigurna protiv Argentine

S obzirom na to da je isti rezultat ostvarila Francuska protiv Argentine, o prvom mjestu u skupini će odlučivati duel Hrvatske i Francuske. U ponedjeljak Borna Ćorić dočekuje Arthura Ridnerknecha, a Donna Vekić ide na Alice Cornet
Sport / Ostali sportovi | 01. 01. 2023. u 17:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska je ostvarila maksimalnu pobjedu u svom prvom nastupu na ovogodišnjem United Cupu. Kao što je poznato United Cup je stigao nakon godina organiziranja Hopman Cupa, odnosno ATP Cupa koji se posljednje dvije godine igrao na početku sezone. Od ove sezone možemo reći kako imamo proširenu verziju upravo nekadašnjeg Hopman Cupa turnira na kojem nastupaju zajedno tenisači i tenisačice za svoju reprezentaciju.

Hrvatska je bila sigurna protiv Argentine koja se već nakon prvog dana suočila s gubitkom dva singla. Donna Vekić je u prvom dvoboju pobijedila Argentinku Mariu Carle sa 6-0, 6-4 za 70 minuta igre, a da bi drugi bod donio Borna Ćorić trijumfom nad Franciscom Cerundolom 7-5, 6-4. Drugog dana, presudni treći bod je osvojila Petra Martić. Ona je u tri seta uspjela savladati Nadiu Podorsku 6-2, 4-6, 6-1. Do kraja su po još jedan bod dodali Borna Gojo i par Gojo-Tara Wuerth.

S obzirom na to da je isti rezultat ostvarila Francuska protiv Argentine, o prvom mjestu u skupini će odlučivati duel Hrvatske i Francuske.
U ponedjeljak Borna Ćorić dočekuje Arthura Ridnerknecha, a Donna Vekić ide na Alice Cornet, dok u utorak Gojo igra protiv Adriana Manarina, a Petra Martić s Caroline Garcia.

Kopirati
Drag cursor here to close