Drugi turnir iz Masters serije za Poljaka

Hurkacz do naslova u Šangaju

Ovim trijumfom, Hurkacz je ostao u igri za osmo mjesto koje vodi na završni Masters. U ovom trenutku zaostaje 335 bodova za Holgerom Runeom koji trenutačno osmi.
Sport / Ostali sportovi | 15. 10. 2023. u 16:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poljak Hubert Hurkacz, 17. igrač svijeta, osvojio je ATP Masters 1000 turnir u Šangaju svladavši u finalu sedmog tenisača na ATP ljestvici Rusa Andreya Rublova 6-3, 3-6, 7-6 (8).

Sam rezultat pokazuje da smo gledali sjajan tenis, otvoren meč do kraja. U prvom setu je Hurkacz nakon dvije propuštene break lopte iskoristio treću za 4-2, što je bilo dovoljno za prvi set. Na otvaranju drugog seta Rublev je krenuo breakom, uspio je povesti 3-0, što je prednost koju Hurkacz nije mogao anulirati.

Na kraju je odluka pala u trećem setu. Rublev je imao break loptu za 2-1, nije je iskoristio nakon čega je Hurkacz propustio meč loptu kod 5-4 u trećem setu. Rublev je imao veliku prednosti u tie breaku, vodstvo 5-2, ali se Hurkacz nije predavao. Imao je Rublev i meč loptu na 6-5, nakon čega je Hurkacz iskoristio svoju treću meč loptu za konačni trijumf u ovom meču.

Posljednja dionica meča bila je pravi rat živaca, a temperamentnog Rublova je obuzela frustracija nakon što je pri rezultatu 5-4 izgubio poen kojim je Hurkacz došao do meč lopte, a krivca je pronašao u fotografu pored terena za kojeg tvrdi da je hodao tokom odigravanja izmjene. Rus je odmah nakon gubitka poena pošao prema fotografu, pa urlao

"Zašto to radiš!?"...

Poljak je u ključnim trenucima sjajno iskoristio svoj servis koji je blistao. Ispalio je 21 as, osvojio 81 posto (57/70) svojih poena na prvi servis. Ovom pobjedom Poljak se penje na 11. mjesto ATP ljestvice dok će Rublov ući u Top 5.

Ovim trijumfom, Hurkacz je ostao u igri za osmo mjesto koje vodi na završni Masters. U ovom trenutku zaostaje 335 bodova za Holgerom Runeom koji trenutačno osmi. Hurkacz je do sada u karijeri osvojio sedam turnira, današnji naslov u Šangaju je drugi kada su u pitanju turnir iz Masters serije. Prvi je bio u Miamiju 2021. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close