JK Herceg

Ivano Đinkić potvrdio svoju klasu među elitom na prvenstvu Europe

Turnir je okupio 511 judaša iz 44 zemlje Europe. Po riječima Europske judo federacije ovo je jedna od rekordnih brojki kada je u pitanju broj natjecatelja.
Sport / Ostali sportovi | 01. 07. 2024. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda održano je europsko judo prvenstvo u Sofiji. U sklopu reprezentacije Bosne i Hercegovine našla su se i tri natjecatelja iz judo kluba Herceg i to Petra Čuljak u kategoriji do 48 kg, Ivano Đinkić do 81.kg i Ivan Milićević u kategoriji do 90 kg.

Prvog dana turnira nastupila je Petra Čuljak. Zaustavljena je u prvom kolu od predstavnice Azerbajdžana i nije imala pravo na popravne borbe.

Zadnjeg dana individualnog dijela turnira nastupili su dvije najveće uzdanice bosanskohercegovačkog juda Ivano Đinkić i Ivan Milićević.

Radi vrhunskih rezultata koji su radili u posljednjih godinu dana obojica su skupili dovoljno bodova da budu nositelji na ovom prestižnom turniru, navedeno je iz JK Herceg.

JK Herceg  / Judaši JK Herceg

Milićević je bio slobodan prvo kolo a u drugom kolu je savladao predstavnika Portugala.
Treće kolo ga spaja s predstavnikom Gruzije gdje nije uspio pronaći riješenje za protivnika i tu je zaustavljen. Nažalost nije imao pravo na popravne borbe budući da je Gruzijac u četvrtfinalu poražen.

Đinkić je bio drugi nositelj i prvo kolo ga je spojilo s predstavnikom Latvije kojeg pobjeđuje bez većih problema. U osmini finala protivnik je bio stari znanac Obradović kojeg je Ivano pobjedio već dva puta u posljednjem peridou. Nakon iznimno teške borbe i rezultatskog zaostaka do samog kraja protiv taktički odlično pripremljenog Obradovića Đinkić pronalazi riješenje i s dva bacanja prolazi dalje pred sami kraj borbe.

U četvrtfinalu se sastao s Poljskim predstavnikom Derek Marczakom, petim s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva u Portugalu. Opet je pokazao snagu volje i nakon početnog zaostatka lijepim bacanjem dolazi do pobjede i do polufinala Europskog judo prvenstva.

Polufinale je radio s Mikhaylo Solianykom Ukrajincem od kojeg već ranije ima upisan poraz iz Šamorina u Slovačkoj.

Na žalost i ovaj put nije pronašao riješenje za brzinu koju Ukrajinac posjeduje.

Pobjedom je Ukrajinac otišao u finale i poslao Đinkića u borbu za broncu.

Tamo ga je čekao trenutni svjetski broj 1 Konstantin Distel.

Ovo je bio njihov drugi međusobni susret a Ivano je već ranije imao upisanu pobjedu protiv iznimno kvalitetnog borca iz Njemačke.

JK Herceg  / Europsko judo prvenstvo u Sofiji

Na žalost dobro akcijom u parteru Distel pobjeđuje i osvaja svoju drugu medalju s Europskog prvenstva budući da ima već ranije broncu iz Portugala prošle godine.

Na žalost Ivano je ostao na korak do medalje.

Inače turnir je okupio 511 judaša iz 44 zemlje Europe. Po riječima Europske judo federacije ovo je jedna od rekordnih brojki kada je u pitanju broj natjecatelja.

Inače Ivanovo peto mjesto i "drvena" medalja najbolji je rezultat Bosne i Hercegovine na Europskom prvenstvu od 2016. godine kada su Vasilije Vujčić i Toni Miletić donijeli brončana odličja iz Finske.

Sada slijedi kratka pauza pa nastavak priprema za glavni turnir u godini a to je svjetsko judo prvenstvo koje će se održati u kolovozu u glavom gradu Perua, Limi.

Ivano Đinkić i Ivan Milićević će i na tom turniru imati statuse nositelja.

Kopirati
Drag cursor here to close