Ovaj put je izdržala do kraja

Jacobellis čekala zlato 16 godina

I opet je kao u Torinu vodila vodila u finalu snowboard crossa, od početka do kraja, s jednom naravno velikom razlikom, danas nije napravila niti jednu grešku, ni onu najmanju.
Sport / Ostali sportovi | 09. 02. 2022. u 10:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Punih 16 godina je čekala danas 36-godišnja snowboarderica Lindsey Jacobellis. Koja je od Torina do danas je osvojila pet naslova svjetskog prvaka. Tada 20-godišnja Amerikanka bila je razočarana, jer je na posljednjem skoku izgubila kontrolu kada je htjela izvesti trik i ostala je bez naslova olimpijske pobjednice.

Nije ni mogla slutiti da će proći toliko vremena da se napokon uzme to zlato. Prethodno je u Vancouveru i Sočiju eliminirala u polufinalu, prije četiri godine nije prošla četvrtfinale. I opet je kao u Torinu vodila vodila u finalu snowboard crossa, od početka do kraja, s jednom naravno velikom razlikom, danas nije napravila niti jednu grešku, ni onu najmanju. U Zhangjiakouu nije napravila nijednu pogrešku te je kao prva prošla ciljnom crtom, a na licu nove olimpijske pobjednice mogla se vidjeti nevjerica zbog ostvarenog uspjeha na koji je čekala gotovo čitavu karijeru. Ovo je za SAD prvo zlato na ovoj Olimpijadi.

Srebrnu medalju osvojila je ushićena 27-godišnja Francuskinja Chloe Trespeuch te ju dodala bronci osvojenoj prije osam godina u Sočiju. Najmlađa finalistica, 24-godišnja Kanađanka Meryeta Odine ciljem je prošla kao treća i osvojila svoje prvo olimpijsko odličje, što joj je uvjerljivo najbolji rezultat u karijeri.

Kopirati
Drag cursor here to close