Trčanje

Jahorina Ultra Trail utrka krenula iz Srbije završila na Jahorini

Međunarodna utrka Jahorina Ultra Trail okupila je 360 natjecatelja iz 22 zemlje, a pobjednici na stazi od 130 kilometara su Ditrih Andras iz Mađarske i Nela Lazarević iz Srbije.
Sport / Ostali sportovi | 24. 07. 2022. u 20:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna utrka Jahorina Ultra Trail okupila je 360 natjecatelja iz 22 zemlje, a pobjednici na stazi od 130 kilometara su Ditrih Andras iz Mađarske i Nela Lazarević iz Srbije.

U utrci na 70 kilometara najbrži je bio Marijan Butorac, a u ženskoj konkurenciji Naida Avdić.
Ernis Džemidžić i Enisa Njemčević najbolji su bili u utrci na 27 kilometra, a Samir Silajdžija i Nevena Jovanović u trci na 10 kilometara.

Ona je rekla da je bilo izuzetno teško zbog vrućine, budući da je temperatura zraka iznosila oko 40 stupnjeva C, piše agencija SRNA.

"Krenuli smo jučer ujutro oko 5.00 sati, ali sam, usprkos nepogodama, uspela da stignem do cilja", rekla je Nevena Lazarević.

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić naveo je da su natjecatelji došli iz 22 zemlje, na najbolji način prezentirali su Jahorinu, Republiku Srpsku, BiH, a nagradni fond trejla iznosio je 15.000 KM.

"Oko Jahorina Ultra Traila važna je dobra priprema, markacija, okrepne i životne stanice, kao i zbrinjavanje sudionika, što nam je bio i prioritet. Imali smo dežurni helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske, zdravstvene radnike, dok radnici Olimpijskog centra nisu spavali kako bi sve dobro prošlo", rekao je Ljevnaić novinarima.

Ljevnaić je istaknuo da je cilj da spoje ljude s prirodom, te apelirao na sve da ne bacaju smeće kada trče po šumi, nego da, ako uoče, pokupe plastičnu bocu, kesu...

On je zahvalio natjecateljima, kao i sponzorima, te javnim i privatnim institucijama koje su im izašle u susret u organizaciji ove trke.

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Ikonić rekao je da je poveznica Srbije s Republikom Srpskom kroz ovu međunarodnu trku došla do izražaja i da mu je drago što su dio organizacije.

Ovogodišnji moto utrke je "Dvije države, mnogo planina i jedan događaj" jer je najduža i najzahtjevnija ultra utrka krenula iz Srbije, s Mokre Gore, iz hotela "Iver" i završila se na Jahorini, kod hotela "Rajska dolina".

Kopirati
Drag cursor here to close