BiH and Nippon

JK Mostar se iz Sarajeva vraća s sedam medalja

Mostarci su nastupili sa sedam džudzišta i osvojili čak četiri medalje.
Sport / Ostali sportovi | 01. 10. 2018. u 16:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: JK Mostar / Turnir BiH and Nippon

U organizaciji Judo Kluba Bosna Sarajevo održan je već tradicionalni judo turnir "BiH and Nippon". U sklopu ovog turnira organizirano je i državno prvenstvo Bosne i Hercegovine U23. Natjecanje se odvijalo u Kulturno sportskom centru "Amel Bečković" u Vogošći. Okupilo se nekoliko stotina natjecatelja svih uzrasta, a natjecao se i Judo Klub "Mostar".

Mostarci su nastupili sa sedam džudzišta i osvojili čak četiri medalje.

Na Državnom prvenstvu do 23 godine boje mostarskog kluba su branili Hana Benca i Abdulkerim Isanović. Hana Benca je osvojila visoko drugo mjesto, nakon poraza u finalnoj borbi. Abdulkerim Isanović je pobijedio prvu borbu, te nakon toga izgubio dvije borbe ostavši bez plasmana.

Na turniru "BIH and Nippon" su nastupili mlađi uzrasti kluba. Nejla Bijavica je u kategoriji 2010/2011 godišta osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju. U istom uzrastu, u jednoj kategoriji Mostarci su imali dva predstavnika, koji su se nezahvalno našli u borbi za medalju. Tako je Adem Isanović osvojio treće mjesto i brončanu medalju, a Ahmed Isanović visoko peto mjesto.

U uzrastu 2004/2005. godišta Irfan Šahović je pobijedio protivnika u prvom kolu, te je izgubio naredne dvije borbe. U istom, spomenutom uzrastu, i drugoj težinskoj kategoriji natjecao se i Adnan Demirović, koji je ostavivši protivnike bez imalo šanse, osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju.

U klubu ističu da su jako zadovoljni pokazanim danas. Naporan, kontinuirani rad pokazuje rezultate iako treneri smatraju da su njihovi sportaši spremni i za veće rezultate.

Kopirati
Drag cursor here to close