Balet Mostar Arabesque

Još jedan veliki uspjeh mostarskih balerina na svjetskoj sceni

Umjetnička direktorica, profesorica baletske pedagogije Arleta Ćehić je tom prilikom kazala kako je ponosna na rezultat, a posebno jer dolazi od ''respektabilnog svjetskog žirija sa dignitetom koji daje armaturu kompletnom natjecanju.''
Sport / Ostali sportovi | 15. 07. 2022. u 15:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Balet Mostar Arabesque (BMA)  osvojio je prvo mjesto u kategoriji Junior II duo sa koreografijom ''Logic of String'' na Međunarodnom natjecanju International Dance Talent Competition Italy 2022 (IDTCI).

Koreografiju su plesale Nika Banović i Lana Kožul, a u kategoriji suvremeni ples ansambl, BMA je opet zablistao i djeca: Marija Šunjić, Amina Habibija, Nina Čuljak, Tadeja Jelčić, Bojana Bogdan i Gabrijela Kvesić, su osvojile prestižno treće mjesto sa koreografijom Boja vjetra.

Umjetnička direktorica, profesorica baletske pedagogije Arleta Ćehić je tom prilikom kazala kako je ponosna na rezultat, a posebno jer dolazi od ''respektabilnog svjetskog žirija sa dignitetom koji daje armaturu kompletnom natjecanju.''

''Ako imamo na umu da smo stale rame uz rame sa djecom i omladinom koja svakodnevno imaju časove i ogromnu podršku države iz koje dolaze, onda je naš uspjeh frapantan. I na kraju, znači mi da su moje autorske koreografije od ovakvog žirija prepoznate i najvišom ocjenom vrednovane'', rekla je Ćehić.

Foto: BMA / Uspješne mostarske belerine

Naime, od 8. do 12.07. je u italijanskom gradu Mesagne održano međumarodno natjecanje International Dance Talent Competition Italy 2022 (IDTCI) koje je bilo podijeljeno u dva dijela: uživo i online. Nakon polufinala od 800 sudionika, u finale se plasiralo 130 natjecatelja.

Glavni cilj  natjecanja je da se sudionici ''umreže'', da ih vide njihovi vršnjaci, nastavnici, direktori škola i prestižnih kompanija, i naravno, da se angažuje publika.

Osim prvog, drugog i trećeg mjesta, podijeljene su prestižne školarine i vrijedne specijalne nagrade za najnadarenije natjecatelje. Ove godine je bilo prijavljeno 50 država iz cijelog svijeta: USA, Tajland, Indonezija, Malezija, Japan, Filipini, S. Koreja, Novi Zeland, Meksiko, Australija, Južna Afrika, Egipat, Tunis, Singapur itd.

Organizator je Bell Art asocijacija, na čelu s umjetničkim direktorom i internacionalnim koreografom Valentinom Bartesom, koja se i ovoga puta potrudila da ponudi veoma respektabilni žiri sa svih strana svijeta, a koji daje posebnost ovog događaja.

Inače ovaj vrsni umjetnik, uz pomoć svoje suradniceTatiane Anton, je osnivač i prestižnog italijanskog natjecanja Domenico Modugnio, koje također promovira klasični balet i suvremeni ples..

Kopirati
Drag cursor here to close