Kup Mala Europa

Judaši Hercegovca pomeli konkurenciju u Prnjavoru

Sport / Ostali sportovi | 17. 08. 2016. u 12:10 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Judo klub Hercegovac Mostar pomeo je konkurenciju na međunarodnm turniru “Kup Male Europe” u Prnjavoru.

Turnir je održan u organizaciji judo kluba “Soko M Prnjavor”, a u konkurenciji 480 judaša iz 47 klubova natjecali su se judaši iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rusije, Rumunjske, Slovenije. 

Judaši Hercegovca  osvojili su 25 medalja (10 zlata, 9 srebrenih i 6 brončanih) i prvo mjesto u ukupnom plasmanu.

Također, Mostarci su bili i najbolja ekipa po uzrastima u čak četiri od pet uzrasnih kategorija. Najbolje su bile djevojčice do 10 godina, djevojčice do 12 godina, djevojčice do 14 godina i dječaci do 12 godina.

 

Ukupni plasman: 1. Hercegovac Mostar 54 boda, 2. Neretva Mostar 36, 3. Fokshani Rumunjska 24, 4. Drobeta Severin Rumunjska 24, 5. Panter Bijeljina 24

 

“Znali smo da imamo kvalitetu „ugurati se“ među prve tri ekipe jer smo i prošle godine bili prvi te smo bez obzira na jačinu samog natjecanja računali na novi trofej”, rekao je jedan od trenera Marko Zrimšek. 

“Isto tako,  nismo se nadali da ćemo uzeti prvo mjesto i obraniti titulu najboljih i to velikom bodovnom razlikom, a pogotovo da ćemo uzeti čak četiri uzrasne kategorije. Tu posebno apostrofiram  naše djevojčice i mlađe kadetkinje koje su pokupile sve što se pokupiti dalo“, dodao je. 

“Od devet osvojenih srebrenih medalja, čak tri su došle izravnim finalom naših natjecatelja, tako da bi možda bilo i koje zlato više na turniru. U kategoriji dječaka do 38 kilograma u uzrastu do 12 godina, koja je ujedno bila i najbrojnija, od četiri moguća osvajača medalja naših je bilo troje.”

“Ovakvih je činjenica mali milijun, i ponavljaju se iz turnira u turnir, što nas trenere stavlja na 'slatke brige', jer ništa ne može zamijeniti taj osjećaj kad se u kategoriji gdje je bilo po 25 boraca i više, u finalu bore dvoje naših članova. Ovim putem još čestitam svim našim natjecateljima iz Prnjavora koji su po tko zna koji put pokazali kakvu judo školu imamo”, zaključio je Zrimšek. 

Osim Zrimšeka u Prnjavoru je ekipu vodio i trener Mile Brkić.

Osvajači medalja:
Zlata: Fabio Senkić, Gabrijela Raič(zlato i u konkurenciji starijih), Lana Čović Stanić, Laura Bošnjak, Bruno Tomić(duplo zlato), David Senkić, Nina Artuković i Lana Gačić.
Srebra: Nika Zovko, Lana Čović Stanić(dupli start),Dragan Paol Senkić,Marko Zovko, Nina Artuković,Andrea Lončar, Lana Artuković,Danica Jurić, Rino Vrljić
Bronce:Andrea Lončar(dupli start),Luka Bubalo, Ivano Đinkić,Bruno Tomić(dupli start), Laura Bošnjak(dupli nastup),Nina Grubišić Čabo



Kopirati
Drag cursor here to close