Novi veliki izazov

Kostelić na startu utrke Transat Jacques Vabre

Kostelić će se natjecati u klasi 40, koja će ploviti oko otoka Sal u arhipelagu Cap Vert, a potom će nastaviti ka južnom kraju Martiniquea, pa do krajnjeg odredišta Forte d’Frace.
Sport / Ostali sportovi | 05. 11. 2021. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri srebra s Olimpijskih igara, svjetski prvak iz St. Moritza, pet malih i jedan veliki Kristalni globus. Samo su neki od najvažnijih rezultata koje je u karijeri ostvario skijaš Ivica Kostelić.

Skijašku karijeru je završio prije četiri i pol godine, a onda se okrenuo nekim drugim izazovima. Sada je to jedriličarska trka Transat Jacques Vabre. Utrka u kojoj Ivica sudjeluje, starta u nedjelju u 13 sati i 27 minuta i bit će medijski praćena. Na startu bi se trebali pojaviti i još neki sportaši poput svjetskog prvaka u slobodnom skijanju Aureliena Ducroza, nekadašnjeg skakača s motkom Jeana Galfionea.

Utrku sponzorira istoimeni francuski prerađivač kave, Kostelić će voziti u društvu francuskog partnera Callistea Antoinea, jedriličara koji već ima dva Transatlantica iza sebe. Ovogodišnje izdanje najbolje jedriličare na svijetu vodi od Le Havrea do Martiniquea, pa nazad do Normandije kroz nemirne vode Atlantskog oceana. Kako kažu organizatori, po prvi put Transat Jacques Vabre kreće u istraživanje Zapadne Indije.

Kostelić će se natjecati u klasi 40, koja će ploviti oko otoka Sal u arhipelagu Cap Vert, a potom će nastaviti ka južnom kraju Martiniquea, pa do krajnjeg odredišta Forte d’Frace. Druge klase neće ići odmah na jug, već će krenuti k Brazilu, potom duž obale i tek onda ka Martiniqueu.

"Gledao sam da na start dođem u dobroj tjelesnoj spremi, a i proučavao sam dosadašnje utrke, kojim se rutama jedrilo u prošlim izdanjima utrke koja se održava svake druge godine. Dakako, važno je i da brod bude u formi. Sveukupno će sudjelovati 80 brodova u više klasa, a najbrojnija je naša Klasa 40. Svi brodovi moraju biti istih dimenzija, dugi su nešto više od 12 metara, četiri i pol metra su široki, s gazom od tri metra i 19 metara visokim jarbolom. Moj brod je treći naraštaj, a natjecat će se i oni koji su peti i šesti naraštaj pa tako neki imaju i zaobljeni pramac koji pruža mogućnost duljeg glisiranja. S vjetrom u bok takav brod dobiva puno na stabilnosti i zbog toga je puno potentniji" reći će Ivica dva dana prije starta utrke.

Video: Posljednje pripreme Ivice Kostelića

 

Kopirati
Drag cursor here to close