Prva Čehinja

Kvitova zaustavila Rybakinu i osvojila Miami

Finale je trajalo jedan sat i 42 minute, na kraju se prvi set koji je odlučen u tie breaku pokazao presudnim. Kvitova je u drugi ušli na najbolji način pa se Rybakina nije mogla vratiti nakon 3-0.
Sport / Ostali sportovi | 02. 04. 2023. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je u konkurenciji tenisača zaustavljena velika serija Carlosa Alcaraza, tako je na istom mjestu stala i ona sjajne Elene Rybakine u konkurenciji tenisačica.

Ruskinja pod zastavom Kazahstana je imala do finala Miamija 13 pobjeda zaredom i imala je mogućnost pridružiti se Njemici Steffi Graf (1994., 1996.), Belgijki Kim Clijsters (2005.), Bjeloruskinji Victoriji Azarenki (2016.) i Poljakinji Igi Šwiatek (2022.) kao peta osvajačica tzv. "Sunshine doublea", jer je prije dolaska u Miami osvojila naslov na WTA 1000 turniru u Indian Wellsu.

Na kraju je Petra Kvitova postala prva češka tenisačica koja je osvojila Miamia nakon slavlja u finalu 7-6 (14), 6-2. Finale je trajalo jedan sat i 42 minute, na kraju se prvi set koji je odlučen u tie breaku pokazao presudnim. Kvitova je u drugi ušli na najbolji način pa se Rybakina nije mogla vratiti nakon 3-0.

Otkako je ova serija turnira ustanovljena (2009.) samo su dvije tenisačice bile uspješnije od bivše dvostruke wimbledonske pobjednice: Serena Williams sa 13 naslova i Victoria Azarenka sa 10, dok ih je Rumunjka Simona Halep također osvojila devet, kao i ljevoruka Čehinja.

Kopirati
Drag cursor here to close