Brže od Lane su Zhang Yufei i Emma McKeon

Lana Pudar pliva u skupini dva kvalifikacija na 100 leptir

Ono što je najvažnije u ovom trenutku, Lana Pudar je treća plivačica u ovoj skupini koja je plivala ispod 57 sekundi. To je njen rezultat s Europskog juniorskog prvenstva iz Beograda prošle godine.
Sport / Ostali sportovi | 27. 07. 2024. u 01:09 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od pet takmičara iz BiH, prva će na borilište ili bolje rečeno, prva će u bazen Lana Pudar. Ona pliva kvalifikacije na 100 leptir. Lana je u drugoj skupini, tu su još Viola Scotto Di Carlo (Ita), Hazel Ouwehand (Nzl), Zhang Yufei (Kin), Emma McKeon (Aus), Marie Wattel (Fra), Georgia Damasioti (Gre) i Ellen Walshe (Irl).

Zhang Yufei je najbrža u ovom društvu, ona je prošle godine na Azijskim igrama osvojila zlato u ovoj disciplini s vremenom 55.86. Kineskinja je veliki favorit za medalju, na prošlim Igrama je osvojila četiri, dvije zlatne i dvije srebrne. Na 100 leptir je bila druga.

Gledajući rezultate, do Kineskinje Yufei je iskusna Emma McKeon, najstarija plivačica iz Australije koja se kvalificirala za Olimpijske igre u posljednje 32 godine. Na domaćim trialsima Emma je ostvarila vrijeme 56.85, što je ipak nešto sporije od rezultata s prošlih Igara kada je osvojila broncu (55.72). Ipak, njen najbolji rezultat je bio onaj iz travnja mjeseca ove godine (56.58). Za Emmu su ovo posljednje Olimpijske igre.

Ono što je najvažnije u ovom trenutku, Lana Pudar je treća plivačica u ovoj skupini koja je plivala ispod 57 sekundi. To je njen rezultat s Europskog juniorskog prvenstva iz Beograda prošle godine. Ostale plivačice u drugoj skupini su sporije od pomenute trojke. Lana, Zhang i Emma McKeon su raspoređene u stazama tri, četiri i pet i ako ne bude nekih iznenađenja, za očekivati je da će Lana Pudar izboriti polufinale na 100 leptir. Ukupno će 16 plivačica ići u polufinale. Program počinje u 11 sati. 

Kopirati
Drag cursor here to close