Obavljen ždrijeb

Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić saznale imena protivnica

U slučaju pobjede Samardžić bi se u drugom kolu sastala s Nizozemkom Sanne van Dijke koja je trenutačno peta na svijetu.
Sport / Ostali sportovi | 26. 07. 2024. u 10:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić brane boje BiH na Olimpijskim igrama u Parizu. Danas je obavljen ždrijeb i bh predstavnice su
saznale imena svojih protivnica. Larisa će za protivnicu imati Sydnee Andrews iz Novog Zelanda koja je na rang listi za jedno mjesto lošije plasirana. Do sada je u karijeri osvajala bronce na Pan-Američkim igrama, odnosno Igrama Commonwealtha prije dvije godine.

Larisa je daleko iskusnija, osvajala je medalje na europskim, svjetskim prvenstvima, Mediteranskim igrama. Medalje sa Svjetskog prvenstva u Marrakeshu i Baku su najveći uspjesi u njenoj karijeri.

Prije tri godine u Tokyu, Larisa je poražena u drugom kolu od predstavnice Azerbejdžana Iryne Kindzerske. Larisa i Sydnee nastupaju u kategoriji iznad 78 kilograma. U slučaju prolaska dalje, u drugom kolu Larisa Cerić bi za protivnicu imala bolju iz meča Rochele Nunes - Sarra Mzougui.

Aleksandra Samardžić će u prvom kolu kategorije do 70 kilograma za protivnicu imati Lærke Marie Olsen iz Danske, nekadašnju svjetsku viceprvakinju. Dankinja je na ovu Olimpijadu stigla preko kontinentalne kvote.U slučaju pobjede Samardžić bi se u drugom kolu sastala s Nizozemkom Sanne van Dijke koja je trenutačno peta na svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close