12 momčadi

Liga Hercegovine: Jake momčadi na završnom turniru

Sport / Ostali sportovi | 18. 08. 2024. u 14:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na završnom turniru Lige Hercegovine, koji će se ove godine održati u Mostaru od 19. kolovoza nastupit će 12 momčadi, koje će se boriti za prestižni naslov neformalnog prvaka Hercegovine.

Osam momčadi će prvo igrati utakmicu pretkola, nakon čega su na rasporedu četvrtfinala. U nekim općinskim/gradskim natjecanjima još nismo dobili pobjednike, ali oni će se u međuvremenu kristalizirati do početka turnira. Za sada je dovoljno reći kako Liga Hercegovine treba startati u ponedjeljak a prve utakmice trebale bi se naći na rasporedu od 20 sati. Istu večer planirano je i svečano otvorenje natjecanja.

Prvu utakmicu večeri igraju predstavnici Čapljine i Ravnog, nakon spomenutog susreta bit će obavljeno svečano otvaranje turnira. U preostale dvije utakmice pretkola snage će odmjeriti predstavnici Gruda i Neuma, odnosno Ljubuškog i Prozor/Rame.
 
U utorak je na rasporedu još jedna utakmica pretkola kao i prve dvije četvrtfinale utakmice Lige Hercegovine. Na samom ždrijebu natjecanja usvojena su i sva radna tijela, sa sportskog aspekta sve je praktično spremno za još jednu uzbudljivu sezonu završnog turnira hercegovačkih prvaka.

"Sigurni smo kako ćemo na turniru u Mostaru imati vrhunski mali nogomet. Sve momčadi koje su slavile na svojim završnim općinskim ili gradskim turnirima po inerciji bi morale imati visoku kvalitetu. Na Ligi Hercegovine uopće nije čudno vidjeti i futsal reprezentativce, te neke od najboljih haklera uopće iz cijele Hercegovine. Takvo natjecanje s visokom razinom kvalitete samim time donosi i veliki interes publike", kazao nam je Ivan Zeljko predsjednik SU Liga Hercegovine, udruge koja rukovodi završnim turnirom hercegovačkih prvaka.

Tehnički organizator natjecanja ovog puta je HUŠR Vjekoslav Arapović, udruga koja dugi niz godina uspješno vodi Ligu mjesnih zajednica grada Mostara.

"Nadamo se kako ćemo biti prije svega dobri domaćini svima koji se odluče doći na naše igralište iza 10. osnovne škole u Mostaru. Potrudit ćemo se u svakom smislu da budemo dobri domaćini te se nadamo kako će publika u Mostaru imati priliku pratiti vrhunski mali nogomet. Nama je pripala čast i zadovoljstvo da budemo tehnički organizatori Lige Hercegovine, želimo tako naš grad predstaviti u lijepom svjetlu", kazao je ispred HUŠR Vjekoslav Arapović predsjednik udruge Ilija Martinović.
Kopirati
Drag cursor here to close