Rođena Amerikanka koja nastupa za Kinu

Manekenka Gu sada ima i zlatnu medalju

Sport / Ostali sportovi | 08. 02. 2022. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bila je u centru pažnje i prije početka Olimpijade. Ponajviše zbog činjenice da je Eileen Gu rođena Amerikanka koja nastupa za Kinu. Do svoje 15 godine, SAD je predstavljala na svim natjecanjim, a onda je izabrala Kinu, zemlju njene majke.

Sa 18 godina odradila brojna snimanja za časopise poput Voguea i drugih časopisa, jer pred te sportske karijere, uspješno gradi i onu menekenke. Sudjelovala je na ZOI mladih sa samo 16 godina u Lausanni, a tamo je uzela dva zlata u disciplinama Big Air i Halfpipe. Ima i srebro iz Slopestyle discipline.

Prva je kineska predstavnica koja je uzela zlato, odnosno prvi debitant s tri medalje koje je sakupila na Svjetskom prvenstvu u Aspenu.

Gu je prvu pobjedu u FIS Svjetskom kupu u freeskiingu (skijanju slobodnim stilom) zabilježila 2019, imala je samo 15 godina, a pažnju na sebe je skrenula kao prva žena koja je na skijama izvela Double Cork 1440, izuzetno zahtjevan i kompleksan trik.

Međutim, taj trik je naravno neuporediv s zlatnom medaljom koju je danas osvojila u slobodnom skijanju u disciplini Big Air na ZOI u Pekingu ispred Francuskinje Tess Ledeux i Švicarke Mathilde Germaud.Do zlata je stigla odličnom izvedbom u trećoj seriji kojom se s treće pozicije uspela na prvu slavivši sa 188.25 bodova, 0.75 više od glavne favoritkinje Ledeux (20), trostruke pobjednice X igara, dok je brončana Germaud osvojila 182.50 bodova.

Trijumf Gu s tribina je uživo pratila i kineska tenisačica Peng Shuai, za čiju dobrobit je svjetska javnost bila vrlo zabrinuta posljednjih mjeseci jer je nestala iz javnosti nakon optužbi za seksualno zlostavljanje od strane visokopozicioniranog kineskog političara. S Peng se tijekom natjecanja sastao i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach, koji je s tenisačicom i večerao u subotu.

Kopirati
Drag cursor here to close