Tri puta je prošao u finale

Marinovo šesto Grand Slam polufinale

US Open iz 2014. godine je do danas ostao najbolji turnir u karijeri Marina Čilića. Berdych u polufinalu, Federer u polufinalu i na kraju Nishikori u finalu. Naslov, prvi i jedini bez izgubljenog seta u ta tri meča.
Sport / Ostali sportovi | 03. 06. 2022. u 16:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Današnje polufinale za Marina Čilića će biti peto na Grand Slam turnirima. Prvo na Roland Garrosu. Igrao je dva puta u polufinalu Autralian Opena, jednom u polufinalu Wimbledona i dva puta na US Openu.

Prvi put se do polufinala Marin probio 2010. godine na Australian Openu. Triler u pet setova protiv Andyja Roddicka je otišao na njegovu stranu, pa ga u polufinalu čekao Andy Murray. Marin je dobio prvi set, ali su preostala tri otišla na stranu Britanca.
Tri godine zaredom je gubio u četvrtfinalu Wimbledona Marin, propuštao prilike protiv Đokovića i Federera prije nego što će 2017. godine napraviti taj iskorak.

U četvrtom uzastopnom četvrtfinalu na terenima All England Cluba, Čilić je opet igrao pet setova, ali je peti dobio Gillesa Müllera 6-1. Protiv neumornog servera Sama Querreya, tenisač iz Međugorja je nakon izgubljenog prvog seta, dobio naredna tri za svoje drugo Grand Slam finale. U kojem realno nije imao šanse, Federer je bio prejak zalogaj.

US Open iz 2014. godine je do danas ostao najbolji turnir u karijeri Marina Čilića. Berdych u polufinalu, Federer u polufinalu i na kraju Nishikori u finalu. Naslov, prvi i jedini bez izgubljenog seta u ta tri meča.

Već sljedeće godine, Čilić je opet dobar u New Yorku. Tsongu je sredio u četvrtfinalu, ali ovaj put nije mogao Đokovića. Ostao je bez seta u polufinalu.

I posljednji put Australian Open 2018. godine. Turnir sam po sebi prepun iznenađenja, pa su recimo među osam prošli Kyle Edmund, Chung Hyeon, Tennys Sandgren. Marin je u četvrtfinalu morao na najboljeg, na tada prvog nositelja Rafaela Nadala. Rafa je na kraju predao u petom setu. Kyle Edmund je samo u drugom setu bio koliko toliko ravnopravan protivnik. Odvukao je te godine Čilić finale protiv Federera do petog seta, ali nije izdržao baš u petom.

Pet puta u polufinalu, za sada je na omjeru 3-2. Tri puta je prošao, dva puta gubio.

Kopirati
Drag cursor here to close