Nadigrala Samsonovu

Martić u četvrtfinalu Indian Wellsa

Sport / Ostali sportovi | 16. 03. 2022. u 10:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska tenisačica Petra Martić uspjela se probiti u četvrtfinala velikog WTA turnira u Indian Wellsu. Ona je u meču osmine finala nadigrala 28. nositeljicu, Liudmilu Samsonovu u dva seta 7:6 (6), 6:4. Petra je došla do ranog breaka, no prvi set je osvojila tek nakon tiebreaka. U drugom setu također velika bitka, a ishod isti – ponovno je ključne poene bolje odigrala hrvatska tenisačica.

Martić je igrala jako dobro cijeli meč. Na prvom servisu je osvojila 80 posto poena, na drugom 68. Svojoj protivnici je dopustila samo dvije break lopte. Samsonova je uspjela iskoristiti tek jednu, onu prvom setu za povratak u sedmom gemu. U drugom setu Petra je imala break-loptu kod 2:2 i 3:3, treću kod 4:4 je pretvorila u servis za pobjedu. Tu je Samsonova priprijetila, 30:40, no Martić nije dopustila komplikacije.Martić se po drugi put u karijeri probila do četvrtfinala u Indian Wellsu, a baš kao i 2018. suparnica za plasman u polufinale bit će joj Rumunjka Simona Halep koja je u osmini finala bila bolja od sunarodnjakinje Sorane Cirstee sa 6-1, 6-4.

Martić je protiv nekadašnje prve tenisačice svijeta odigrala tri meča i dvaput izgubila. Njihov četvrtfinalni dvoboj u Indian Wellsu prije četiri godine bio im je posljednji, a u njemu je Halep slavila u tri seta, nadoknadivši zaostatak od 1-3 u trećem setu.

Kada je u pitanju WTA u Indian Wellsu kompletirani su parovi četvrtfinala. Pored meča Martin - Halep, igraju još Swiatek - Keys, Badosa - Kudermetova, te Sakkari - Rybakina.

Kopirati
Drag cursor here to close