Mac poslao poruku

McEnroe: Pustite Novaka na US Open

"Novak ne dobija poštovanje koje zaslužuje, ali je on gospodin. Ja se ne slažem sa njegovom odluke da se ne cijepi, ali ga poštujem " dodao je Mac.
Sport / Ostali sportovi | 19. 07. 2022. u 14:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni John McEnroe poslao je poruku američkim vlastima koje bi trebale odobriti nastup Novaka Đokovića na posljednjem Grand Slam turniru sezone US Openu.

"Moramo to da sredimo. Đoković mora igrati na US Openu. Neka netko pronađe rješenje, neka pronađu način da odobre nastup Novaka Đokovića, jer na ovako velikom turniru mora igrati ovaj veliki pobjednik. Novak ne dobija poštovanje koje zaslužuje, ali je on gospodin. Ja se ne slažem sa njegovom odluke da se ne cijepi, ali ga poštujem " dodao je Mac. John je četiri puta slavio na US.Openu, posljednji put 1984. godine kada je razbio Lendla u tri seta. Mac se dotakao i Novakovog neigranja na Australian Openu.

"Šteta je što je došao u takvu situaciju. Potpuni debakl. Do te mjere da su ga bukvalno izbacili iz Australije. Način na koji se sve odvijalo je bio strašan, a Đoković je prešao preko svih tih stvari. On mora da je mentalno najčvršći tenisač kojeg sam ikada vidio na terenu", zaključio je John.

Kopirati
Drag cursor here to close