Sarajevo Run Fest

Međunarodni trkački spektakl u Sarajevu, stižu trkači iz 50 zemalja

Budi dio najvećeg trkačkog mitinga u BiH - Sarajevo Run Festa 2024.
Sport / Ostali sportovi | 19. 09. 2024. u 12:58 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bliži se najveći trkački miting u Bosni i Hercegovini. Sarajevo Run Fest u glavnom će gradu 22. rujna okupiti elitne trkače i rekreativce iz čak 50 zemalja.

Start i cilj NLB SARAJEVO POLUMARATONA je na Marijin Dvoru, a trčati će se u dva kruga.

Iako ove godine, zbog radova u centru, trčimo novom, privremenom stazom koja nije certificirana od strane IAAF i AIMS, u okviru 17. Sarajevo Run Festa biće održano državno prvenstvo u polumaratonu, uz odobrenje Atletskog saveza Bosne i Hercegovine. Trkačima će biti priznati plasmani.

Polumaratonce čekaju i bogati trkački paketi sa Dri-Fit unikatnom majicom, poklonima sponzora i posebno dizajnirane medalje na cilju.

PR  / Sarajevo Run Fest

Za najbrže su osigurane i novčane nagrade u ženskoj i muškoj konkurenciji.

1. 1000 KM
2. 600 KM
3. 400 KM
4. 300 KM
5. 200 KM
6. 150 KM

Posebne nagrade spremne su za naše domaće trkače - najbržu i najbržeg iz Bosne i Hercegovine, koji će dobiti po 200 KM.

Svako će dobiti po nešto. Niko sve. Uostalom, kao u životu. Ali, ne gledajmo jedni u druge. Gledajmo u istom pravcu i krenimo ZAJEDNO SARAJEVOM!

PR  / Sarajevo Run Fest

Najbrži, najkreativniji, najbrojni... Nagrade za sve

U okviru NOVE G-drive 5k utrke zajedno osvajamo kilometre i pokazujemo snagu sportskog duha, sami sebi i jedni drugima. Pomjeramo granice i postavljamo nove standarde. Stvaramo uspomene i jačamo niti koje nas povezuju sa dragim ljudima na poslu, u porodici ili teretani. Zajedno timovi i individualci, sportisti i rekreativci!
Zajedno - NA STARTU!
Zajedno - NA STAZI!
Zajedno - NA CILJU!
Zajedno sa hrabrim polumaratoncima, veselim Fun Run-ovcima, Bosancima i Internacionalcima.

Pozivamo vas da budete kreativni sa imenima timova, jer i nagrade nam dolaze u timovima. Kako? Osim što nagrađujemo individualno troje najbržih u ženskoj i muškoj konkurenciji, nagrađujemo i najatraktivniji tim, najbrži tim, te najbrojniji tim. Okupi pobjedničku ekipu i prijavite se što prije, jer broj sudionika je je ograničen.

Ne zaboravite! Trčanje može biti glavni, ali nikako jedini, motiv dolaska u inspirativni grad na Miljacki. Kombinacija turističkih i sportskih sadržaja razlog je zbog kojeg ćete sarajevsko iskustvo pamtiti duže. I vraćati se češće.

Više trka, više zabave!

ZAJEDNO timovi i individualci, sportisti i rekreativci! Ili jednostavnije rečeno - Intersport Fun Run. Izrazite svoju kreativnost i kroz vesele outfite. Zabavite se. Trčati ćemo 3 km, plesati, sudarati se, padati, pružati ruke jedni drugima i smijati se. ZAJEDNO SARAJEVOM.

Prijave i preuzimanje startnih brojeva je u svim Intersport trgovinama u Sarajevu (Ložionička, Imperijal, West Gate, Dobrinja i Ilidža), dok će za sudionike iz drugih gradova, kao i do sada, trgovina Imperijal na dan utrke biti otvorena od 08:00h za preuzimanje startnih brojeva.

Mala raja na startu, zdrave navike cilj 

Prenosimo sjajnu energiju i zdrave navike i na generacije koje dolaze. Crvena jabuka Bambini marathon i ove godine biće najbučnija i najveselija utrka. Djeca i trčanje u istoj rečenici gotovo uvijek su najava odlične zabave. Nagraditi ćemo svaki osvojeni kilometar zdravlja – posebno dizajniranim medaljama, muzikom, smijehom, novim poznanstvima i nezaboravnim uspomenama. Neka Sarajevo pamti otiske naših patika i patikica.

Pobjednik je uvijek onaj tko više vjeruje u pobjedu. Mi dajemo šansu tebi.

Budi dio najvećeg trkačkog mitinga u BiH - Sarajevo Run Festa 2024.

I Elvir zaslužuje svoju šansu!  

Njegujemo filantropski karakter utrka. Pokrenuli smo posebnu humanitarnu akciju u okviru Sarajevo Run Festa '24. Prikupljamo sredstva za liječenje našeg hrabrog Elvira Ćuzovića. Uključi se. PRODAJ KILOMETRE I POMOZI.BA!
Osoba koja sakupi najviše novca bit će nagrađena titulom “Duša od čovjeka” - priznanje za humanost i izuzetan doprinos ovoj akciji.

Srcem činimo razliku!

NGO MARATHON SARAJEVO tim

Kopirati
Drag cursor here to close