U finalu pali Crnogorci

Mladi hrvatski vaterpolisti postali prvaci Europe

Mladi vaterpolisti Hrvatske do 19 godina osvojili su naslov prvaka Europe. U finalu u bugarskom Burgasu pobijedili su u dramatičnoj utakmici momčad Crne Gore boljim izvođenjem peteraca 10:8, nakon što je bilo 7:7 po završetku zadnje četvrtine.
Sport / Ostali sportovi | 07. 09. 2024. u 23:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon 7:7 u regularnome djelu, mlade Barakude bile su bolje u raspucavanju s ukupnih 10:8. Bila je to dramatična utakmica u kojoj je Hrvatska izjednačila u zadnjoj minuti četvrte četvrtine za raspucavanje.

Tamo su mladi hrvatski vaterpolisti bili mirnije ruke, a junak je bio vratar Mauro Ivan Čubranić. Kapetan mladih Barakuda obranio je dva peterca za veliko slavlje, a sebi je priskrbio titulu za najboljeg vratara prvenstva.

Bila je to zaslužena pobjeda Hrvatske koja j u prve dvije četvrtine u potpunosti zaustavila napad Crnogoraca. U trećoj četvrtini su se Crnogorci vratili u utakmicu, a u zadnjoj četvrtini su serijom 3:0 preokrenuli rezultat na 7:6.

Za hrvatsko poravnanje ipak, 39 sekundi prije kraja, zabija Ivuša Burđelez, vaterpolist Juga, te su uslijedili peterci.

Srđan Janović (Crna Gora) izabran je za najboljeg igrača prvenstva, a Mauro Ivan Čubranić, član riječkog Primorja EB, najbolji je vratar prvenstva. Vlaho Pavlić je s 22 pogotka prvi topnik  EP-a. 

Hrvatska je prvi put prvak Europe u konkurenciji igrača do 19 godina, a ukupno osmi put na pobjedničkom postolju spomenutog natjecanja. Sad ima zlato, te dva srebra i pet bronci, a ovo im je prva medalja nakon 10 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close