Državno prvenstvo

Mostarka viceprvakinja BiH

"Nikad poraz samo lekcija i nema odustajanja", istaknula je Dora Marušić.
Sport / Ostali sportovi | 25. 03. 2024. u 12:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Dora i David Marušić

Državno prvenstvo za seniore i mlađe kadete održano je u Sarajevu 24. ožujka.

Nastupilo je 249 natjecatelja iz 38 klubova sa prostora cijele BiH.

Mostarski klub Marušić Taekwondo Akademiju je predstavljala seniorka Dora Marušić, dugogodišnja državna prvakinja Bosne i Hercegovine u svim uzrastima te osvojila 2. mjesto i postala viceprvakinjom Državnog prvenstva BiH u seniorkama za 2024. godinu.

Marušić Taekwondo Akademija osnovana je krajem prošle godine, a vode je dugogodišnji sportaši i prvaci u taekwondou sestra i brat Dora i David Marušić.

Dora je zabilježila svoj prvi nastup za svoj klub kao natjecatelj, a u ulozi trenera je bio njezin brat David Marušić.

"Očekivanja su bila znatno veća, odnosno da ću obraniti prošlogodišnje titule državne prvakinje i naravno uvijek idem na pobjedu. Ovaj put je protivnica u finalu bila bolja te nisam u potpunosti zadovoljna svojim nastupom. No, sport je takav pun uspona i padova, jednostavno nekad morate prihvatiti i poraz da bi se neke stvari popravile, što želimo i da naši polaznici kluba nauče. Nikad poraz samo lekcija i nema odustajanja", istaknula je Dora Marušić.

Sljedeći izazov je Državno prvenstvo BiH za kadete i juniore koje će se održati u Tomislavgradu, 6. travnja 2024. gdje će nastupiti natjecatelji Roko Baković i Nika Dragović.

"Nadamo se novim uspjesima te pozivamo sve zainteresirane da dođu kod nas u klub i okušaju se u ovom sportu kako bi u narednom periodu naš Mostar predstavljalo što više talentiranih sportaša. Klub se nalazi u Mostaru na adresi Biskupa Buconjića b.b., preko puta Spajalice te treniramo svakim radnim danom od 18 do 21 sati. Također, od aktivnosti u klubu je održano polaganje za pojaseve 15. ožujka 2024. godine na kojem je uspješno položilo njih 13 za viša učenička zvanja te smo vrlo ponosni na njihov napredak u radu", priopćeno je iz kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close