Sarajevo i Ljubuški

Mostarski borci osvajaju državna prvenstva: Reflex donosi medalje iz kickboxinga i tajlandskog boksa!

Borci Reflexa iz Mostara ostvarili su izvanredne rezultate, osvojivši brojne medalje na državnim prvenstvima u kickboxingu i tajlandskom boksu.
Sport / Ostali sportovi | 20. 05. 2024. u 13:34 | M.Š. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na državnom prvenstvu u kickboxingu održanom u Sarajevu, natjecatelji sportskog društva Reflex iz Mostara ostvarili su značajne rezultate usprkos jakoj konkurenciji. Na ovom prvenstvu, na kojem je održano rekordnih preko 70 mečeva u ringu, borci Reflexa su osvojili nekoliko medalja.

Brončane medalje osvojili su Semir Špago, Adin Rahimić i Muhamed Čemer, dok je Alem Mujala nakon pobjede u polufinalu, zaustavljen u finalnom meču te postao viceprvak Bosne i Hercegovine osvojivši srebrnu medalju. Trojica natjecatelja iz Reflexa ovaj put nisu uspjeli osvojiti medalje.

Borci Reflexa nastavili su niz uspjeha na državnom prvenstvu u tajlandskom boksu (Muay Thai) koje je održano u Ljubuškom u organizaciji Saveza tajlandskog boksa BiH i kluba tajlandskog boksa Ludvig Pavlović iz Ljubuškog.

Hamza Harambašić iz Reflexa postao je prvak Bosne i Hercegovine u tajlandskom boksu, pobijedivši svog protivnika prekidom u prvoj rundi. Dževad Behram, Emanuel Tulji i Džanis Puzić Ramani osvojili su srebrne medalje, dok je Semir Špago također postao viceprvak BiH nakon što je nokautirao svog prvog protivnika desnim krošeom u 20. sekundi meča. Admir Kajtaz i Amar Puce okitili su se brončanim medaljama.

Trener sportskog društva Reflex Enko Alić izrazio je zadovoljstvo uspjehom svojih boraca, te je poručio da vjeruje kako će ovi sportaši u budućnosti dominirati scenom borilačkih sportova u Bosni i Hercegovini.

Također, pozvao je sve zainteresirane da se pridruže treninzima sa ovim šampionima u terminima od ponedjeljka do petka od 20:00 sati u prostorijama sportskog društva Reflex Mostar.

Foto: PR / Borci sportskog društva Relfex Mostar uspješni na dva državna prvenstva
Kopirati
Drag cursor here to close