Pred početak turnira

Na Wimbledonu se plaše incidenata

Sigurnost igrača, kolega i posjetitelja je najvažnija. Na temelju onoga što se dogodilo na drugim sportskim događajima i na temelju savjeta naših ključnih partnera, poboljšali smo naše sigurnosne planove", tvrde organizatori.
Sport / Ostali sportovi | 30. 06. 2023. u 09:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizatori ovogodišnjeg Wimbledona pripremaju posebne mjere jer se boje mogućih ispada pripadnika pokreta "Just Stop Oil".

Posljednjih godina smo vidjeli kako su i na koji način spremni protestirati aktivisti ovog pokreta, posljednji njihov "ispad" smo imali na Svjetskom prvenstvu u snookeru, dok je jedan od njih prošlog tjedna novinaru na tajnom zadatku otkrio kako im je sljedeći u planu Wimbledon. Navodno se pritom namjeravaju zalijepiti za sučevu stolicu, mrežu, a možda čak i za teren...

Stoga su iz Wimbledona gledatelje upozorili da sa sobom ne mogu donositi nikakve stvari koje bi mogle biti iskorištene za sabotažu ili nanošenje štete vlasništvu All England Cluba, uključujući boju u spreju, suzavac za vlastitu zaštitu i ljepilo.

"Sigurnost igrača, kolega i posjetitelja je najvažnija. Na temelju onoga što se dogodilo na drugim sportskim događajima i na temelju savjeta naših ključnih partnera, poboljšali smo naše sigurnosne planove. Naši uvjeti ulaska, koji su ažurirani u travnju 2023., uključuju smjernice o zabranjenim predmetima i ometajućem ponašanju. Imamo planove za ublažavanje rizika na temelju partnerstva sa specijaliziranim agencijama i gradskom policijom. Dođe li do incidenta, reagirat će odgovarajući timovi stručnjaka - rekla je Michelle Dite, direktorica operacija u All England Clubu.

Naglasila je kako je Wimbledon svjestan svoje ekološke odgovornosti.

"Znamo da je ovo jedan od ključnih izazova našeg vremena i potpuno smo predani ispunjavanju naše uloge. Od korištenja samo obnovljive električne energije i ponude niskougljičnih opcija na našim jelovnicima, do slanja nulte količine otpada na odlagalište i promicanja kulture ponovne upotrebe, naporno djelujemo na postizanju pozitivnog utjecaja na okoliš u svemu što radimo", poručila je Dite.

Kopirati
Drag cursor here to close