Na turniru u Indian Wellsu

Nadalu rekord, eliminirani Zverev, Tsistipas

"Ovo je važna pobjeda za mene, jer je početak bio težak. Protivnik je bio neumoljiv, a igrali smo po vrlo vjetrovitim uvjetima. Nije bilo lako, ali u ključnim trenucima sam uspio postići neke važne bodove", rekao je Nadal.
Sport / Ostali sportovi | 15. 03. 2022. u 09:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku od Medvedeva, Rafael Nadal je prošao i drugu prepreku na turniru u Indian Wellsu. Nadal je u dva seta savladao posljednjih godina sve boljeg Britanca Dana Evansa 7:5, 6:3.

Evans je imao break prednosti, ali je Nadal igrao bolje u završnica seta. Prvo je vratio izgubljeni servis u osmom gemu, pa je još jednom vrlo brzo uzeo servis Britancu. I gledajući konačni rasplet meča, ta završnica prvog seta je definitivno bila prelomna. Evans je nije oporavio, Rafa je u svom stilu uzeo pet gemova zaredom.

Za sada je Nadal na 17 uzastopnih pobjeda u ovoj godini, nema niti jedan poraz. Ovom pobjedom je došao do rekordne 400. na Mastersu, a prvu je postigao prije 19 godina u Monte Carlu.

"Ovo je važna pobjeda za mene, jer je početak bio težak. Protivnik je bio neumoljiv, a igrali smo po vrlo vjetrovitim uvjetima. Nije bilo lako, ali u ključnim trenucima sam uspio postići neke važne bodove", rekao je Nadal nakon koji je zaostajao 1-3, 2-4 u prvom setu.

S obzirom da su eliminirani Zverev i Medvedev, Tsitsipasa, posao Nadala na ovogodišnjem turniru je znatno olakšan. Nadal će se u sljedećem kolu suočiti s 17. nositeljem, zanimljivim Amerikancem Reillyjem Opelkom koji je eliminirao Denisa Shapovalova.

Tommy Paul je sredio Alexandera Zvereva u tri seta, iako je Zverev imao 4-2 u trećem. Jenson Brooksby je eliminirao Stefanosa Tsistipasa. Grk je rutinirano dobio prvi set, međutim u nastavku nije imao šanse. Amerikanac je na isti način ušao u drugi i treći set, u oba je poveo 3:0, Tsitsipas se nije vratio.

Kopirati
Drag cursor here to close