Morao je Rafa igrati četiri seta

Nadal: Trebao mi je ovakav meč

"Ovaj meč u prvom kolu je bio jedna retrospektiva svega što sam prošao u posljednjih nekoliko mjeseci. Igrao sam protiv najgoreg mogućeg protivnika u prvom kolu", tvrdi Rafa.
Sport / Ostali sportovi | 16. 01. 2023. u 12:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trebao je Rafael Nadal jedan ovakav meč. Nakon četvrtfinala US Opena i poraza od Tiafoea, Nadal je upisao samo jednu pobjedu. Na Unitedu Cupu je to bilo poprilično skromno, Alex De Minaur i Cameron Norrie su bili bolji u tri seta. Jack Draper je bio prvi protivnik na Australian Openu.

U jednoj solidnoj formi i svakako nije igrač kojeg bi ste izabrali za protivnika u prvom kolu. Rafa je dobio prvi set, iskoristivši prvu break loptu za 7-5. U drugom je Draper ponudio nešto od svog repertoara, dupli break, za velikih 3-0, nije popustio. Treći set je ponudio najviše uzbuđenja.

Rafa je došao na 4-1, Draper uzvratio, na kraju je ipak Španjolac uzeo set 6-4. U tu je čini se slomio Britanca, iako je Draper nešto pokušao na početku četvrtog.

Međutim, nakon ispuštenog breaka prednosti je skroz potonuo. Rafa je nanizao pet gemova zaredom i sa 7-5, 2-6, 6-4, 6-1 prošao dalje.
Zanimljivo je spomenuti i bizaran trenutak, atipičan za turnire ovakvog renomea. Naime, tijekom odigravanja prvog seta, Španjolac se odlučio promijeniti reket, no dogodila se nesvakidašnja zabuna.

U trenutku povratka na teren uslijed promjene strana, Nadal je shvatio kako su mu skupljači lopti, umjesto staroga, odnijeli novi reket kojim je planirao nastaviti susret. Sudac je zaustavio igru na nekoliko minuta zbog ovog zanimljivog spleta okolnosti, no Nadal reket ipak nije dobio nazad. Vlasnik 22. grand slam titule i branitelj naslova u Melbourneu, za prolaz u treće kolo igraće protiv Amerikanca McDonalda, koji je u pet setova savladao sunarodnjaka Nakashimu.

"Ovdje sam prošle godine odigrao jedan od svojih najemotivnijih turnira u mojoj karijeri. Vratio sam se u svojoj 19-toj sezoni na Touru, bio sam jako uzbuđen zbog ovog prvog meča. I pobjede koja mi je trebala. Ovaj meč u prvom kolu je bio jedna retrospektiva svega što sam prošao u posljednjih nekoliko mjeseci. Igrao sam protiv najgoreg mogućeg protivnika u prvom kolu. Mlad je, dobar, mislim da je pred njim kvalitetna budućnost", rekao je Nadal nakon trijumfa.

Kopirati
Drag cursor here to close