Oglasio se trener koji je "kriv" za Sinnerov doping

Naldi: Hvala svima koji ovih dana nisu površno sudili

U svom emotivnom obraćanju, Naldi je izrazio nezadovoljstvo načinom na koji su mediji tretirali slučaj.
Sport / Ostali sportovi | 26. 08. 2024. u 09:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpuno neočekivano Jannik Sinner se našao u centru pažnje prije danima prije početka US Opena. Razlog je pričao o dopingu, točnije testovima na kojima je tenisač iz Italije bio pozitivan. Sinner je dva puta bio pozitivan, prvo tijekom turnira u Indian Wellsu 10. ožujka, a zatim osam dana kasnije. Onog trenutka kada je ova informacija ugledala svjetlo dana, Sinner je odlučio prekinuti suradnju sa svojim kondicijskim trenerom Umbertom Ferrarom i fizioterapeutom Giacomom Naldijem.

Jannik tvrdi kako su upravo njih dvojica odgovorni za to što je zabranjena supstanca dospjela u njegov organizam. Iako ih je prvobitno zadržao u svom timu, pritisak javnosti i medija bio je preveliki, što je dovelo do njihove smjene neposredno pred početak US Opena.

Naldi se oglasio na društvenim mrežama, iznoseći svoje viđenje situacije. U svom emotivnom obraćanju, Naldi je izrazio nezadovoljstvo načinom na koji su mediji tretirali slučaj.

"Zaista je točno da postoje dva kolosijeka pravde: pravi koji se odnosi na sankcije suda i onaj (nažalost efikasniji) koji podrazumijeva sankcije od strane medija. Ovaj drugi je prečesto površan i rijetko je zasnovan na konkretnim činjenicama, koje su u ovom slučaju, štoviše, javne. Kao gledatelj, uvijek sam se pitao što je cilj kada se od pravnog slučaja radi spektakl, ako ne da sudim, stvaram ili uništavam ljude i njihovu reputaciju. Danas kada sam ja protagonist, imam potvrdu za to!

Prije godinu i pol dana pridružio sam se fantastičnoj grupi, koju čine dobri ljudi, odlični profesionalci, suputnici. S njima sam doživio trenutke radosti i bola, podijelio emocije, uživao u pobjedama i proživljavao poraze. S ljudima iz ove grupe stvorio sam jaku vezu, ali prije svega uspio sam ostvariti velike ciljeve, koji su nam pomogli da uđemo u povijest talijanskog tenisa. Ponosan sam što sam bio dio ovog sjajnog tima, svjestan da bio 100 posto profesionalan, ali i da sam dao više, jer kada uložiš svoje srce sigurno je da daješ više.

Boli pomisao da više nisam dio toga, teško je ne biti u boksu s timom i navijati za Jannika, ali morat ću se brzo naviknuti. Hvala Vagno, Darren, Umbe, Cipo, bilo je to prelijepo putovanje, nezaboravna priča. Zahvalnost dugujem i Janniku, sretno, prvak si. "Nastavi lov!" Hvala i Alexu, Josephu, Larryju, Pierreu, Rubenu i svim važnim ljudima za Tim. Na kraju, hvala svima koji ovih dana nisu površno sudili”, rekao je Naldi.

Kopirati
Drag cursor here to close