Problemi u Riju

Naoružani razbojnici se zabili autom u crnogorsko izaslanstvo i opljačkali ih

Sport / Ostali sportovi | 09. 08. 2016. u 14:25 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenik Crnogorskog olimpijskog odbora (COO) Nikola Đurović, predstavnik diplomatsko-konzularnog predstavništva Crne Gore u Argentini Miljan Mugoša i predstavnici crnogorske dijaspore Božidar Šaranović i Nikolas Vukasović napadnuti su u blizini aerodroma u Rio de Janeiru, ali nitko nije ozlijeđen.

Crnogorski olimpijski odbor priopćio je da je u njihovo službeno vozilo, koje im je dodijelio Organizacijski odbor Olimpijskih igara, kasno sinoć udario automobil u kome su bili naoružani razbojnici.

"Njihovo vozilo udario je automobil u kome su bili naoružani razbojnici. Pod prijetnjom oružjem, njima trojici otete su sve osobne stvari i službeni automobil Međunarodnog olimpijskog odbora", navodi se u priopćenju.

U priopćenju se ističe da je prisebnom reakcijom službenika diplomatsko-konzularnog predstavništva i službenika COO-a izbjegnut incident sa težim posljedicama i nitko nije ozlijeđen.

"Neposredno nakon incidenta, na mjesto događaja stigla je brazilska policija, koja je napravila očevid i koja ih je sprovela do hotela u kome su smješteni predstavnici olimpijskih odbora i dužnosnici MOO-a. O teškom incidentu upoznat je Organizacijski odbor Olimpijskih igara, sa kojim će, povodom incidenta, predstavnici naše olimpijske misije održati hitan sastanak", dodaje se u priopćenju.

Priopćeno je je da će Ambasada Crne Gore u Argentini, koja je zadužena za konzularne poslove u Brazilu, uputiti prosvjednu notu Ministarstvu vanjskih poslova Brazila.

"COO je predvidio da bi se ovakve situacije mogle dogoditi, pa je upravo zbog toga pozvao predstavnika našeg diplomatsko-konzularnog predstavništva u Argentini, da bi bio na usluzi našim državljanima i pomogao im da lakše riješe probleme, sa kojim bi se mogli suočiti tijekom boravka u Brazilu", navodi se u priopćenju.

COO je zabrinut zbog sigurnosne situacije i načina na koji su organizatori riješili pitanje sigurnosti sudionika Olimpijskih igara i predstavnika olimpijske obitelji.

"COO je još jednom preporučio našim sportašima da se, bez potrebe, ne kreću izvan osiguranih natjecateljskih zona", dodaje se u priopćenju.

Inače, za vrijeme Olimpijskih igara u Riju mnogobrojni turisti bore se sa presretanjima i krađom osobnih stvari na ulicama.

Kopirati
Drag cursor here to close