Preskočio Stewarta

Nastavlja se dominacija Maxa Verstappena

Utrka je završila iza sigurnosnoga automobila deseti puta u F1 povijesti i prvi puta nakon VN Bahraina 2020. Danas se to dogodilo nakon kvara na bolidu McLarena, jer je trebalo previše vremena da se makne Ricciardov bolid.
Sport / Ostali sportovi | 11. 09. 2022. u 17:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dominacija Maxa Verstappena se nastavlja. Danas je u Monzi upisao 31. pobjedu pa je osmi na vječnoj listi po broju pobjeda, ispred Jackieja Stewarta a iza Nigela Mansella. Ovom današnjom pobjedom, Verstappen je učvrstio svoje vodstvo u ukupnom poretku i kako sada stvari stoje Nizozemac je na najboljem putu da obrani naslov svjetskog prvaka.

Kao što je poznato nakon jučerašnjih kvalifikacija samo jedanaest vozača nije bilo kažnjeno, pa se Max Verstappen morao probijati na startu utrke sa sedmog mjesta. Međutim, bez obzira na to, već u prvom krugu dolazi do četvrtog mjesta. Uskoro će Verstappen proći i Ricciarda na startno-ciljnoj ravnini i nakon samo jednog kruga će promaći svoje mjesto među najbolja tri.

Verstappen konačno odlazi u boks u 26. krugu utrke i vraća se na drugo mjesto iza Leclerca. Nizozemac je skidao prednost vodećega Leclerca i spustio njegovu prednost na oko pet sekundi dok Ferrari nije pozvao Leclerca u boks u 34. krugu nakon čega se Leclerc vratio na drugo mjesto ispred Russella.

Od tog trenutka do kraja, nitko nije mogao ugroziti Verstappena koji će danas slaviti peti put zaredom, 11. puta ove sezone i treći puta u karijeri s pozicije niže od četvrte (treći puta u posljednje četiri utrke). Leclerc je drugi, Russell je treći, dok je Sainz četvrti iako je startao kao 18. što je odličan rezultat. Hamilton je također uspio dovršiti uspješan proboj sa začelja i napredovao 14 pozicija kao i Sainz nakon što se u završnici nije odlučio na promjenu guma iza sigurnosnoga automobila.

Utrka je završila iza sigurnosnoga automobila deseti puta u F1 povijesti i prvi puta nakon VN Bahraina 2020. Danas se to dogodilo nakon kvara na bolidu McLarena, jer je trebalo previše vremena da se makne Ricciardov bolid. Perez je šesti, Norris sedmi, dok su dobar posao napravili Gasly, De Vries koji je upao kao rezerva te Kinez Zhou, koji je zaključio listu osvajača bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close