Hulk s novom maskom

VIDEO I Nebinarna osoba u finalu bacanja kugle

Saunders je dobila 18-mjesečnu zabranu zbog propuštanja tri doping testa, nakon čega je propustila Svjetsko prvenstvo 2023. godine. Suspenzija je okončana u veljači 2024., što joj je omogućilo da nastupi u Parizu.
Sport / Ostali sportovi | 08. 08. 2024. u 14:50 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas su održane i kvalifikacije u bacanju kugle za atletičarke. Iz skupine B, kao četvrta je plasman u finale izborila Raven Saunders.
Njen najbolji hitac je bio onaj iz treće serije kada je kuglu bacila 18 metara, 62 centimetra.

Raven smo upoznali još prije tri godine u Tokiju kada je osvojila srebro. Tada je nastupala pod maskom, što u vrijeme korona viriusa nije bilo nešto strašno. Tada je u kvalifikacijama bila Joker, u finalu Hulk. Za Raven ona je "službeno " Hulk, točnije taj nadimak koristi, više nego ime.

S maskom je bila ona prava, atletičarka koja se bavi bacanjem kugle, bez maske je bila tek nesigurna i pretila djevojčica kojoj su se vršnjaci rugali. Jedan poziv je promijenio sve. Poziv koji je Raven uputila svom terapeutu.

"Bila sam mlada, bila sam crnkinja, bila sam gay. U to vrijeme sam se preselila u Memphis. Bilo puno stigme i sličnih stvari. Osjećala sam kao da nemam izlaza. Posebno nakon što bih napustila stadion, zaletište i krenula kući. Te stvari su me nekako sve više počele jako opterećivati", govori Raven kojoj će život spasiti jedan poziv terapeutu. To joj je spasilo život.

"Nisam imali neki kontakt, tek sam poslala poruku. Razmišljala sam, ako se javi, javi, ako ne idem dalje, sama moram nastaviti. Ali na sreću, stigao je odgovor na moj poziv", sjeća se ova danas osvajačica bronce na Olimpijadi.

Sada je Raven ponovo tu, na Igrama u Parizu. Maska je poptuno drugačija. Ovaj put je pokriveno cijelo lice. I tu su sunčane naočale, tako da se kod Raven ne vidi ni najmanji dio lica. Kosa je također obojena u zeleno i ljubičasto, sa zlatnim rešetkama preko zuba. U ovom trenutku se Raven deklarira kao nebinarna osoba i za sebe koristi zamjenicu "oni".

Video: Raven Saunders

Saunders je dobila 18-mjesečnu zabranu zbog propuštanja tri doping testa, nakon čega je propustila Svjetsko prvenstvo 2023. godine. Suspenzija je okončana u veljači 2024., što joj je omogućilo da nastupi u Parizu.

"Bez obzira koliki je mrak u jednom trenutku će se pojaviti svijetlo. To su bili teški dani, teški trenuci kada sam ustala iz kreveta i otišla
sa suzama u očima na trening, u teretanu. Pitala sam se "Kada će ovo biti gotovo?". Nastavila sam se boriti svaki dan. Pokazala sam veliku upornosti, ali i volju", rekla je Raven.

Kopirati
Drag cursor here to close