Dosta uzbuđenja u štafetnoj utrci

Norveška štafeta uzela zlato u biatlonu

Neočekivano uzbudljivo je bio u štafetnoj utrci mješovitih štafeta i 4x6 kilometara. Zlatnu medalju je osvojila štafeta Norveške što je očekivano, međutim do prvog mjesta se nije došlo lako.
Sport / Ostali sportovi | 05. 02. 2022. u 13:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stvar je izvukao ili spasio kako hoćete Johanness Tignes Boe bio brži od vodećeg u Svjetskom kupu Quentin Fillon-Mailleta, što je bila jedna vrsta osvete za ono što se događalo prije četiri godine u PyeongChangu.

U dramatičnoj utrci nakon prve izmjene su uvjerljivo vodili Norvežani, koji su potom zahvaljujući lošem pucanju Tyril Eckhoff pali na šesto mjesto,a vodstvo preuzeli Talijani, pa Francuzi, da bi u zadnje dvije izmjene na čelu bili Rusi. Odluka je pala u zadnjem od ukupno osam gađanja, kada su Rusi, Norvežani i Francuzi ušli poravnati.Francuzi su srebrni sa svega devet stotinki sekunde zaostatka, a Rusi su brončani, sekundu i pol iza pobjednika. Utrku je obilježio i veliki broj promašaja zbog vjetra, posebice u stojećem položaju, pa su ih tako Norvežani imali čak 13, uz tri kaznena kruga.

Marte Olsbu Røiseland je odradila prvu izmjenu:

"Napravili smo sjajan posao, cijela momčad, i tako sam sretna što se utrkujem s tako s sjajnim sportašima. Ovo je moje prvo olimpijsko zlato, tako da sam posebno sretna," rekla je Olsbu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close