Ni prvi slučaj nije procesuiran

Nova optužnica za doping Simone Halep

"Osjećam se bespomoćnom suočavajući se s takvim uznemiravanjem i njihovom motivacijom da dokažu moju krivnju za nešto što nikad nisam učinila. Ponavljam, cijeli život sam protiv bilo kakvog oblika varanja", govori Halep.
Sport / Ostali sportovi | 21. 05. 2023. u 10:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako ni prvi slučaj nije bio procesuiran do kraja, nekada najbolja tenisačica svijeta se suočila s novim optužbama za doping. Simona Halep je suspendirana od listopada prošle godine zbog korištenja dopinga, kada je u njenom uzorku pronađen sastojak Roxadustat, element koji se koristi u liječenju anemije jer povećava proizvodnju eritropoetina i stimulira proizvodnju hemoglobina i crvenih krvnih zrnaca.

Simona je krenula u borbu dokazivanja tvrdeći kako je ona samo bila žrtva kontaminacije, odnosno da je koristila suplemente za koje proizvođači koristili sporni Roxadustat, a nisu smjeli, niti su to naveli u deklaraciji. Međutim, Simona niti jednom nije imala priliku da na sudu dokaže te tvrdnje.

"Od 7. listopada, otkad su izrečene sumnje protiv mene za korištenje dopinga, živim najgoru noćnu moru. Ne samo da je moje ime uprljano na najgori mogući način, nego sam suočena sa stalnom namjerom ITIA-e, iz razloga koji ne mogu razumjeti, da dokažu moju krivnju iako NIKAD nisam ni pomislila na uzimanje bilo kakve nedopuštene tvari. Osjećam se bespomoćnom suočavajući se s takvim uznemiravanjem i njihovom motivacijom da dokažu moju krivnju za nešto što nikad nisam učinila. Ponavljam, cijeli život sam protiv bilo kakvog oblika varanja. To nije u skladu s mojim vrijednostima", govorila je Halep ne sluteći kako će se uskoro suočiti s dodatnim problemom. Sada su prema tvrdnjama Međunarodne teniske jedinice za integritet pronađene nove "nepravilnosti" u biološkoj putovnici Halep.

Razumijemo da je novi detalji dodaju kompleksnosti već postojeće osjetljive situacije. Od početka ovog procesa, kao i svakog od strane ITIA-e, odnosimo se prema gospođi Halep empatično, učinkovito i pravovremeno. Neprimjerno bi bilo iznositi detalje dok se procesi ne okončaju, ali nastavit ćemo surađivati nezavisnim Sportskim sudom (Sports Resolutions) i zastupnicima gospođe Halep što je ekspeditivnije moguće", izjavila je viša direktorica ITIA-e Nicole Sapstead.

Kopirati
Drag cursor here to close