Četvrto srebro

Odbojakši ispustili tri set lopte u drugom setu, Iran opet uzeo zlato

Morteza Mehrzad je kod Irana bio prvo ime s 27 poena, a 21 je osvojio Hossein Golestani. Kod BiH je 16 poena je izborio Ermin Jusufović, a 12 ih je dodao Mirzet Duran.
Sport / Ostali sportovi | 06. 09. 2024. u 22:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci osvojila je srebrenu medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu, nakon što ju je u večerašnjem finalu savladao Iran s 3:1. Finalni obračun je trajao sat i 34 minute, na kraju se presudnim pokazao drugi set u kojem su odbojkaši BiH propustili realizirati tri set lopte.

Iran je puno bolje krenuo u finale. Duran je pogriješio, Čančar dva puta, nije pomogao niti time out izbornika Ifeta Mahmutovića. Na semaforu je stajalo 3:8. Kada je Iran stigao do prednosti 20:14, činilo se kako prvi set klizi iz ruku odbojkaša BiH, međutim slijedi preokret.

Proradio je blok, Manko, Jusufović poentiraju, serijom 10:1, BiH dolazi do set lopte. Nakon bloka Čančara, zaključen je prvi set 25:22. Sličan rasplet imamo u drugom setu. Iran od početka drži prednost, tri do četiri poena. BiH hvata koraka na 18:18.

Slijedi rezultatska klackalica, prvu set loptu BiH ima na 24:24, ali se Iran izvukao. Jedna, druga, treća set lopta, Iranci su se izvukli. Sada oni imaju jednu set loptu na 27:28, drugu su iskoristili na 28:29. taj drugi set je očito poprilično potrošio odbojkaše BiH koji u naredna dva seta nisu uspjeli ništa napraviti. Iran je poveo 15:7, vrlo brzo i 18:9, set je trajao 21 minutu.

Završilo je 16:25. Ništa se nije promijenilo niti u četvrtom setu, pa je Iran nakon 25:14, stigao do novog zlata, trećeg zaredom, osmog ukupno.Za BiH je ovo četvrto srebro u sjedećoj odbojci na Paraolimpijskim igrama. Morteza Mehrzad je kod Irana bio prvo ime s 27 poena, a 21 je osvojio Hossein Golestani. Kod BiH je 16 poena je izborio Ermin Jusufović, a 12 ih je dodao Mirzet Duran.

Kopirati
Drag cursor here to close