Australija

Odluka Vlade: Iste nagrade za paraolimpijce i olimpijce osvajače medalja

Naša vlada će osigurati da australski paraolimpijci budu jednako novčano nagrađeni za osvajanje medalja kao i olimpijci na OI u Tokiju
Sport / Ostali sportovi | 02. 09. 2021. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Australska vlada je odlučila je da će paraolimpijski osvajači medalja na POI u Tokiju dobiti iste novčane nagrade kao i sportaši koji su osvojili medalje na nedavnim OI u glavnom gradu Japana.

Ovaj potez uslijedio je nakon što se više australskih paraolimpijaca žalilo da ne dobivaju novčane nagrade za osvojene medalje, piše Hina.

"Naša vlada će osigurati da australski paraolimpijci budu jednako novčano nagrađeni za osvajanje medalja kao i olimpijci na OI u Tokiju", objavili su u zajedničkom priopćenju premijer Scott Morrison i ministar sporta Richard Colbeck.

Australski osvajači zlatnih medalja na OI u Tokiju dobili su novčanu nagradu od 20.000 australskih dolara, dok su nagrade na srebrne i brončane medalje bile manje.

Na OI u Tokiju Australija je osvojila ukupno 46 medalja, od čega 17 zlatnih, dok je su paraolimpijci na Igrama koje završavaju u nedjelju dosad osvojili 13 zlatnih medalja.

Kopirati
Drag cursor here to close