Legenda HRT-a

Osam godina od smrti Borisa Mutića

Sport / Ostali sportovi | 16. 03. 2017. u 19:31 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije osam godina na današnji dan napustio nas je legendarni sportski novinar i komentator Hrvatske televizije, Boris Mutić.

Mutić je rođen u Karlovcu 1939., a u Zagrebu je diplomirao na Kineziološkom fakultetu. Cijelu profesionalnu karijeru, 45 godina, proveo je u Sportskoj redakciji, deset godina bio je i njezin urednik. Izvještavao je sa 16 olimpijskih igara, šest svjetskih prvenstava u nogometu te mnogih drugih svjetskih i europskih smotri u 22 sporta, piše HRT.

Dobitnik je brojnih nagrada među kojima se ističu ona za životno djelo Hrvatskog zbora sportskih novinara i Posebno priznanje Hrvatskog olimpijskog odbora za novinarski doprinos u promicanju sportskih vrijednosti.

Svojim nezaboravnim stilom komentiranja prepunim životnih priča vezanih za sudionike sportskih natjecanja, ali i njihove trenere te članove obitelji obogaćivao je televizijski program. Osim po brojnim izvještajima, reportažama i intervjuima, Mutića ćemo najviše pamtiti po prijenosima sportskih događaja.

Najviše se posvetio košarci, gimnastici i, posebno ranije u karijeri, nogometu. Ipak, možda je najviše u sjećanju ostalo njegovo iskreno veselje skijaškim uspjesima Janice Kostelić.

Kopirati
Drag cursor here to close