Europski tjedan sporta

Osnovci uče Taekwondo u Posušju – Počele Sportske igre Oaze

TKD Poskok iz Posušja je održao još dva od ukupno tri otvorena treninga Taekwondo-a i to u osnovnim školama Ante Brune Bušića u Rakitnu, te Kočerin u Posušju.
Sport / Ostali sportovi | 29. 09. 2022. u 09:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu Europskog tjedna sporta 2022, protekla tri dana su obilježili Taekwondo otvoreni treninzi u Posušju, a u Sarajevu su otvorene Sportske igre oaze.

TKD Poskok iz Posušja je održao još dva od ukupno tri otvorena treninga Taekwondo-a i to u osnovnim školama Ante Brune Bušića u Rakitnu, te Kočerin u Posušju.

Sportske igre Oaze, tradicionalna manifestacija posvećena osobama sa intelektualnim poteškoćama. Na dvije lokacije, Olimpijski Bazen Otoka i Centar za edukaciju sport i rekreaciju Safet Zajko, organizirana su takmičenja u plivanju, atletici i boćanju. Sportske igre Oaze nastavljaju i u četvrtak, 29. rujna kada su u Centru Safet Zajko planirana natjecanja u nogometu i boćanju.

Mostar će u četvrtak biti domaćin velikog rekreativno sportskog okupljanja pod nazivom Super leo te zove...budi fit u organizaciji Judo kluba Borsa koje će se održati u gradskom parku Zrinjevac.

Na inicijativu Europske komisije, osmu godinu zaredom diljem Europe održava se Europski tjedan sporta. Cilj manifestacije je ukazati na važnost sporta i tjelesne aktivnosti  u očuvanju zdravlja. Pod sloganom ''BeActive'', u suradnji s Ministarstvom civilnih poslova BiH i Federalnim ministarstvom kulture i sporta, Europski tjedan sporta od 23. do 30 rujna  obilježava se i u BiH.

U suradnji s partnerskim organizacijama, u pet gradova i općina u Federaciji BiH, Sarajevu, Mostaru, Kiseljaku, Posušju i Grudama, održat će se osam različitih manifestacija s ciljem poticanja stanovništva na aktivan način života. Ovogodišnji beactive ambasador ispred Federalnog ministarstva kulture i sporta je bh. taekwondoista Nedžad Husić koji je ostvario povijesni rezultat na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojivši peto mjesto. Husić je član Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo, višestruki je državni prvak BiH te europski vicešampion.

Kopirati
Drag cursor here to close