Pet sekundi dodali

Perez kažnjen ali ostaje pobjednik VN Singapura

S obzirom na ranije izrečenu opomenu, na koju se nadovezalo kršenje istog pravila u puno povoljnijim uvjetima, suci su prosudili da je ovo drugo kršenje vrijedno kazne od pet sekundi dodanih na Perezovo vrijeme, uz dva kaznena boda na superlicencu.
Sport / Ostali sportovi | 03. 10. 2022. u 01:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Checo je morao čekati. Iako je nakon dva sata sjajne vožnje prvi prošao ciljem, Meksikanac se suočio s problemima. Jer je bio akter dvije sporne situacije. Prva se dogodila u desetom krugu, kada se našao iza sigurnosnog vozila.

Perez je ostavio prostor više od duljine deset bolida do sigurnosnog automobila, što je protivno Članku 55.10 FIA-inog sportskog pravilnika. Meksikanac se pravdao lošim vremenskim uvjetima što je donekle točno, s obzirom na mokru stazu. Također, Perez se "vadio" na hladnim gumama i kočnicama što su ljudi u FIA-i prihvatili.

Druga situacija se dogodila u 36. krugu.Suhi uvjeti, sigurnosni automobil potpuno vidljiv zajedno sa svim signalnim svjetlima na njemu. Perez je očito prekršio Članak 55.10., nakon čega je dobio upozorenje ekipe.

S obzirom na ranije izrečenu opomenu, na koju se nadovezalo kršenje istog pravila u puno povoljnijim uvjetima, suci su prosudili da je ovo drugo kršenje vrijedno kazne od pet sekundi dodanih na Perezovo vrijeme, uz dva kaznena boda na superlicencu. U prijevodu, ono što je najvažnije, Perez je potvrđen kao pobjednik VN Singapura.

Kopirati
Drag cursor here to close