Poljakinja iskoristila priliku

Poljakinja Swiatek došla na vrh

"Prvo mjesto na svijetu je za mene ostvarenje sna. Meni ovo čak izgleda nadrealno. Gledala sam jedino što će biti danas ili sutra. Radila sam, trenirala, napredovala i dogodilo se. Iz moje perspektive se ništa neće promijeniti", kaže Swiatek.
Sport / Ostali sportovi | 26. 03. 2022. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrlo brzo nakon povlačenja Ashleigh Barty došlo je do promjene na vrhu WTA liste. Poljska tenisačica Iga Swiatek je iskoristila svoju priliku pa je nakon laganih 6-2, 6-0 u drugom kolu Miamija protiv Švicarke Viktorije Golubić potvrdila status najbolje na svijetu. Nova ljestvica bit će objavljena 4. travnja, a s 20 godina i 308 dana Swiatek će postati druga najmlađa tenisačica na svjetskom tronu nakon Dankinje Wozniacki (2010. godine).

Istovremeno, Swiatek je postala prva Poljakinja ikada na prvom mjestu, igra u odličnoj formi i ima priliku recimo postati tek četvrta tenisačica koja je u istoj godini spojila naslove u Indian Wellsu i Miamiju, dosad su to uspjele napraviti samo Steffi Graf (1994. i 1996.), Kim Clijsters (2005.) i Viktorija Azarenka (2016.). Do Miamija je Poljakinja osvojila ove godine Dohu i Indian Wells.

"Nisam znala da će ovo ikada biti moguće. Prvo mjesto na svijetu je za mene ostvarenje sna. Meni ovo čak izgleda nadrealno. Gledala sam jedino što će biti danas ili sutra. Radila sam, trenirala, napredovala i dogodilo se. Iz moje perspektive se ništa neće promijeniti. Možda će psihološki biti drugačije, ali spremna sam na sve," zaključila je Poljakinja

Kopirati
Drag cursor here to close