Rezultati za povijest

Poljakinja Swiatek nastavila seriju, Brazilka Haddad Maia u polufinalu

Swiatek je najmlađa tenisačica koja je dobila 12 ili više mečeva glavnog ždrijeba zaredom na Roland Garrosu.
Sport / Ostali sportovi | 07. 06. 2023. u 17:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Guge Kuertena se većina sjeća. Jedan od onih koji su obilježili povijest Roland Garrosa. Trostruki pobjednik, jedan od onih koji je uspio obraniti naslov. Brazilac. Ženski tenis uglavnom nepoznanica. Posljednja koja je uspjela doći do finala bila je Maria Bueno 1964. godine.

Pet puta je igrala polufinala Roland Garrosa, posljednji put 1966. godine. Danas je svoj trenutak slave dočekala 14. nositeljica Beatriz Haddad Maia koja je u polufinalu savladala Ons Jabeur 3-6, 7-6(5), 6-1, nakon dva sata i 29 minuta.

"Bila sam spremna. Znala sam da će biti teško, imala sam set zaostatka. Kada je meč završen, okrenula sam se prema svojim trenerima i rekla: "Uspjeli smo." Ovo je jedan od mojih najvećih pobjeda u karijeri. Naporan rad se isplatio.

Na samom terenu je Jabeur imala prednost u početku meča. Iako se igralo break na break, ali je Tunižanka otišla na 4-1. Za razliku od prvog, u drugom setu je bilo poprilično burno. Bez break lopti do 5-5, kada Jabeur propušta dvije. Tko zna da je povela 6-5, vjerojatno bi sada situacija bila potpuno drugačija. U tie breaku je imala
Haddad Maia 6-3, iskoristila je tek četvrtu set loptu. Kad je Brazilka povela 4-1 u trećem sve je bilo jasno.

U reprizi finala iz prošle godine, opet smo isti krajnji ishod. Prva tenisačica svijeta Iga Swiatek je nastavila svoju seriju pobjeda na Roland Garrosu, danas je sredili Coco Gauff 6-4, 6-2. Mlade Amerikanka je od početka bila u zaostatku, lovila je break zaostatka i u takvom ritmu jednostavno nije izdržala. Iako je uspjela doći na 4-4. Međutim, Poljakinja je uvezala dva gema za prvi set, četiri za ukupni trijumf.

Swiatek je postala prva tenisača koja je povezala 12 pobjeda zaredom na Roland Garrosu nakon Serene Williams koja je imala 13 u periodu 2015-16. Istovremeno, Swiatek je najmlađa tenisačica koja je dobila 12 ili više mečeva glavnog ždrijeba zaredom na Roland Garrosu. Samo su Monica Seles, Stefanie Graf i Chris Evert to uspjele u mlađim godinama.

Poljakinja je također prva žena koja je ušla u tri polufinala Roland Garrosa u svojih prvih pet nastupa u glavnom ždrijebu turnira od Martine Hingis između 1995. i 1999. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close