Lehečki slavio u tri seta

Poraz Borne Ćorića već na startu

Skoro na isti način je Jiri krenuo u preostala dva seta, rani break, vodstvo za 3-1, nakon čega nije mogao, niti znao oporaviti.21-godišnjem Lehečki, inače 71. igraču svijeta, ovo je bila prva pobjeda u karijeri na Australian Openu.
Sport / Ostali sportovi | 16. 01. 2023. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borna Ćorić je vrlo brzo završio svoj nastup na ovogodišnjem Australian Openu. U prvom kolu njega je u tri seta nakon dva sata i 15 minuta igre eliminirao Čeh Jiri Lehečka. Već na samo početku se vidjelo kako ovo neće biti dobar dan za Bornu, s obzirom da je Čeh krenuo vrlo silovito. Duplim breakom, iako je Borna imao četiri break lopte u prvom gemu.

Morao je Borna spasiti i dvije set lopte na 5-2, a onda je propustio još dvije break lopte za konačnih povaratk u set. Skoro na isti način je Jiri krenuo u preostala dva seta, rani break, vodstvo za 3-1, nakon čega nije mogao, niti znao oporaviti.21-godišnjem Lehečki, inače 71. igraču svijeta, ovo je bila prva pobjeda u karijeri, dok se Ćorić već u prvom kolu Australian Opena oprašta po šesti put u osam nastupa.

Čeh je sakupio 35 winnera, Borna 29 neforsiranih pogrešaka. S tim da je Borna iskoristio samo jednu od sedam break lopti. Na Australian Openu, Borna je bio postavljen za 21. nositelja.

Lehečka će imati veliku priliku ući među 32 najbolja jer ga u drugom kolu čeka 26-godišnji Amerikanac Christopher Eubanks, 116. tenisač svijeta. On je u prvom kolu nakon pet setova savladao Korejca Kwona.

Kopirati
Drag cursor here to close