Bolest je bila jača

Preminula mlada tenisačica

Njena priča je osvojila region, kada je u travnju prošle godine izašla u javnost ističući da je potrebno da ide na transplantaciju matičnih ćelija, ali da nema srodnog donora.
Sport / Ostali sportovi | 26. 05. 2024. u 00:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri godine je trajala njena borba. Katarina Trivić je u 18. godini života saznala da boluje od leukemije. Na kraju je teška bolest bila prejak protivnik.

Katarina Trivić je bila juniorska reprezentativka i prvakinja Bosne i Hercegovine u tenisu. Nastupala je kao juniorska reprezentativka BiH na ekipnim i pojedinačnim prvenstvima Europe.

Njena priča je osvojila region, kada je u travnju prošle godine izašla u javnost ističući da je potrebno da ide na transplantaciju matičnih ćelija, ali da nema srodnog donora.Tada je rekla da mnoge države regije imaju banke matičnih ćelija, ali i da Bosna i Hercegovina nema, nakon čega se u Republici Srpskoj krenulo s procesom osnivanja takve banke.

"Naše Katarine ćemo se sjećati po vedrom duhu, te osmijehu koji je uvijek imala i u lijepim i u teškim trenucima svoga života. Ovim putem Teniski savez Bosne i Hercegovine upućuje iskreno saučešće porodici, prijateljima i svima koji su poznavali Katarinu Trivić, bilo iz sportske ili neke druge sfere života", navodi se u saopćenju Teniskog saveza BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close