Kathy Whitworth

Preminula najveća igračica golfa ikada

"Svijet golfa i svijet općenito izgubio je jednu od svojih najnevjerojatnijih žena. Kathy je bila prvakinja u pravom smislu te riječi, kako na golf terenu tako i izvan njega," kazala je povjerenica Udruženja za ženski profesionalni golf (LPGA).
Sport / Ostali sportovi | 27. 12. 2022. u 00:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najtrofejnija golferica svih vremena Amerikanka Kathy Whitworth umrla je u 83. godini.Počela je igrati golf s nekih 15 godina, koristeći palice svog djeda. Hardy Loudermilk i poznati trener Harry Penik su najzaslužniji što je Kathy kasnije postala to što jeste. Još 1958. godine, Kathy je postala profesionalac, prije nego što će se sljedeće godine pridružiti LPGA seriji.

Whitworth je tijekom karijere osvojila 88 trofeja, više od bilo koje profesionalne igračice golfa, a još 93 puta je osvojila drugo mjesto. Prvi put je slavila 1962. na Kelly Girls Openu u Marylandu, a posljednji put na United Virginia Bank Classicu u svibnju 1985. Osvojila je i šest velikih naslova, uključujući Women‘s PGA Championship u tri navrata, a u Svjetsku kuću slavnih golfa uvrštena je 1975. godine.

"Svijet golfa i svijet općenito izgubio je jednu od svojih najnevjerojatnijih žena. Kathy je bila prvakinja u pravom smislu te riječi, kako na golf terenu tako i izvan njega," kazala je povjerenica Udruženja za ženski profesionalni golf (LPGA) Mollie Marcous Samaan. Sve što je nedostajalo u njenoj karijeri bio je naslov na US Openu. 1971. godine je završila kao druga.

Nakon što je 1981. godine bila prva žena koja je zaradila milijun dolara u karijeri, rekla je:

" Zamijenila bih taj milijun za samo jedan naslov na US Openu."

Kopirati
Drag cursor here to close