Svjetski i europski prvak

Preminuo Tim Lobinger

U jednom trenutku činilo se da je bolest uspio pobijediti agresivnom terapijom, ali bolest mu se opet vratila 2020. godine. Preminuo je u četvrtak u Münchenu.
Sport / Ostali sportovi | 17. 02. 2023. u 09:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tim Lobinger je u karijeri dva puta bio europski, jednom svjetski dvoranski prvak. Svoj prvi veliki rezultat ostvario je 1998. godine, kada je uzeo zlato na dvoranskom prvenstvu Europe ispred zemljaka Michaela Stollea i Daniela Eckera.

Četiri godine kasnije opet je najbolji, ovaj put u Beču. U leđa su mu gledali Šveđanin Patrik Kristiansson i još jedan Nijemac Lars Börgeling. Na Svjetskom dvoranskom u Birminghamu je potvrdio napokon postao i najbolji u svijetu.

Nažalost, posljednjih šest godina, ovaj sjajni atletičar, skakač s motkom je vodio tešku borbu s uznapredovalim oblikom leukemije. U jednom trenutku činilo se da je bolest uspio pobijediti agresivnom terapijom, ali bolest mu se opet vratila 2020. godine. Preminuo je u četvrtak u Münchenu.

"Moj rak je previše agresivan. U veljači prošle godine su mi doktori rekli da je smrt blizu. Trebali bismo se dogovoriti, riješiti detalje oko sahrane i organizirati sve. Da se oprostim od svojih najmilijih. Razgovor s djecom je bio jako težak, znaju koliko mi je loše" otkrio je nedavno Lobinger za Sport Bild.

Po završetku profesionalne atletske karijere Lobinger je radio kao kondicijski trener u RB Leipzigu, a kao osobni trener između ostalih je surađivao s Bayerovim nogometašem Joshuom Kimmichom. Lobingerov sin Tyger je nogometaš i igra za njemačkog drugoligaša Kaiserslauterna.

Kopirati
Drag cursor here to close