Rasplet na kraju godine

Ram i Salisbury uzeli naslov, Dodig i Krajicek najbolji na svijetu

Ove sezone su Dodig i Krajicek osvojili pet naslova. Peking, London, Roland Garros, Monte Carlo i Rotterdam.
Sport / Ostali sportovi | 19. 11. 2023. u 17:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kombinacija Rajeev Ram - Joe Salisbury obranila je naslov pobjednika na završnom turniru u Torinu. Amerikanac i Britanac su u finalu savladali Španjolca Marcela Granollersa i Argentinca Horacija Zeballosa 6-3, 6-4. Za 39-godišnjeg Rama i 31-godišnjeg Salisburyja ovo je 13. zajednički naslov, a četvrti u ovoj godini u kojoj su, osim na ATP Finalu, pobjednički trofej podizali na US Openu, u Beču i Lyonu.

Američkom tenisaču ovo je 30. naslov u konkurenciji parova, a Britanac je došao do svog 16. trofeja. Granollers i Zeballos su u svom 15. zajedničkom finalu, a prvom na završnom ATP turniru, po sedmi put ostali bez pobjedničkog trofeja. Takav rasplet ATP Finala znači da su hrvatski reprezentativac Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek zadržali status najboljeg para u ovoj godini.

Na ljestvici igrača parova Krajicek je zadržao prvo mjesto (7130 bodova), a Dodig (6620 bodova) je sezonu završio odmah iza svog partnera. Ove sezone su Dodig i Krajicek osvojili pet naslova. Peking, London, Roland Garros, Monte Carlo i Rotterdam.

Kopirati
Drag cursor here to close